in

Un scriitor român a dat lovitura în Marea Britanie. Poate câștiga milioane!

Scriitorul român Eugen Ovidiu Chirovici a publicat primul său roman în limba engleză, iar cartea a devenit în scurt timp un adevărat fenomen global.„The Book of Mirrors” (Cartea Oglinzilor) s-a dovedit a fi o lovitură internațională, scrie The Guardian. Drepturile de publicare au fost deja vândute în peste 20 de țări, printre care Marea Britanie (Penguin Random House, Century), SUA (Simon and Schuster), Germania (Random House, Goldmann), Franţa (Les Escales), Italia (Longanesi), Spania (Penguin Random House, Literatura), Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda și Brazilia.

Scriitorul, Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România în perioada noiembrie 2003 – noiembrie 2010, locuiește de trei ani în Marea Britanie, în Reading. În ultimii 20 de ani, Chirovici a publicat 10 romane în România, dar a lucrat și ca jurnalist.

The Guardian scrie că scriitorul român poate obține acum o sumă foarte mare după publicarea romanului în limba engleză. Și asta după ce șase agenții din SUA au refuzat să îi accepte cartea, fără niciun fel de explicații.

“Nu sunt sigur că realizez ce se întâmplă. Este foarte copleşitor şi neaşteptat“, a declarat Eugen Chirovici, pentru The Guardian.

Agenţia Peters Fraser and Dunlop descrie cartea ca un roman incredibil, sofisticat, bine construit. “Nu ai ghici niciodată că este scris de cineva care nu are limba engleză ca limbă maternă”, spun reprezentanţii agenţiei.

Acţiunea romanului se desfăşoară în zilele noastre, fiind povestea asasinării unui profesor carismatic de la Princeton University la sfârşitul anilor 80. Chirovici a declarat că s-a inspirat din scriitori clasici precum Ernest Hemingway, John Steinbeck şi William Golding.


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alertă în Londra. Ebola a revenit în Marea Britanie

Căţeluşa Taşa va fi adoptată în Anglia