in

Un tânăr antreprenor din Marea Britanie a mobilizat o masă mare de oameni pentru alegerile europarlamentare

Antonio Dumitru are 26 de ani și locuiește la Londra de cinci ani. Antonio, alături de tatăl său, a pus bazele Eagles Football Academy, cel mai mare proiect sportiv românesc din diaspora. Academia a ajuns în numai cinci ani la o dezvoltare de apreciat, în acest moment existând perspective de extindere în mai multe țări precum Spania, SUA, Italia etc.

Antonio Dumitru a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport și are trei masterate în Organizarea Marketing și Conducere în Sport, Administrarea Afacerilor și Economie Internațională și Afaceri Europene. De asemenea, este absolvent al Institutului de Business și Management Internațional din Berlin.

La alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, Antonio a reușit să mobilizeze o masă mare de oameni. De asemenea, a reușit să trimită mașini pentru ca cei care locuiau la mare distanță de secțiile de votare din Anglia să poată ajunge să își exercite dreptul la vot.

Ce te-a determinat să iei această inițiativă?

„Faptul că noi, românii plecați în afara granițelor țării, am înțeles că a venit momentul să facem o schimbare, a venit momentul pentru un nou început. Românii au hotărât clar că nu mai acceptă ordonanțe de urgentă, nu mai vor sa audă de amnistie și grațiere, vor o Românie unită, o Românie care să ofere un viitor tuturor, atât oamenilor din țară, cât și românilor de peste granițe.

Oamenii nu au uitat evenimentele din data de 10 August și din Piața Universității și a venit momentul să demonstram că împreună putem realiza ceea ce ne-am propus.”

Cum ai făcut pentru ca oamenii să aibă o șansă să voteze?

„Mi-am folosit legăturile pe care mi le-am creat în comunitatea românească din Marea Britanie și am reușit să trimit mai multe mașini pentru a aduce oamenii din zonele unde nu existau secții de votare, de la zeci, chiar sute de kilometri. Oamenii și-au dorit enorm să voteze, dar după 10 sau 11 ore de stat la coadă, le-a fost luat acest drept.

Am atras în jurul meu la aceste alegeri oameni care au plecat din România acum 10, 15 sau 20 de ani și care au clădit în afara granițelor României afaceri de milioane de euro, oameni care își doresc să se întoarcă si să investească în propria țară, oameni care își doresc să ofere locuri de muncă conaționalilor lor, care doresc să contribuie la dezvoltarea României și să ofere copiilor lor un viitor în România.

Sunt tineri care vor să performeze din punct de vedere profesional în România, oameni care doresc să pună România în vârful ierarhiei Uniunii Europene.”

Ce părere ai despre ce s-a întâmplat la secțiile de votare?

„Este inadmisibil ce s-a întâmplat în ziua alegerilor. Mii de oameni au stat la cozi infernale și nu au putut să-și exercite dreptul la vot, secții de votare cu 10 cabine și trei ștampile, oameni cărora le-a fost luat dreptul la vot din cauză că ministrul de Externe Teodor Meleșcanu nu a fost capabil de o bună organizare.

Sper ca domnul ministru Teodor Meleșcanu, să-și asume această greșeală și să-și prezinte demisia, este vorba de respectul pe care trebuie să-l acorde sutelor de mii de oameni din diaspora care au stat în fața secțiilor de votare 10-12 ore fără a apuca să voteze.

Cel mai important este că, într-un final, am recâștigat libertatea țării, iar după 30 de ani de la Revoluție, a venit momentul să spunem stop. Le mulțumesc tuturor celor care m-au urmat și care au înțeles că fiecare vot contează.”

Ce crezi că își doresc mai mult românii din diaspora să se întâmple în România?

„Ceea ce îmi doresc eu, și cred că asta au demonstrat că vor cei mai mulți români din diaspora prin votul lor, este un nou guvern și un nou program de guvernare, care să-și ducă la bun sfârșit toate obiectivele propuse, nu doar un program de guvernare bazat pe vorbe goale, minciuni și interese proprii. Ne dorim oameni capabili să facă o reformă reală în România.

În curând, urmează alegerile prezidențiale, unde trebuie să ieșim la vot într-un număr cel puțin la fel de mare și să susținem fiecare dintre noi candidatul cel mai competent, în viziunea fiecăruia.

Vreau să le mulțumesc și să transmit aprecierea mea tuturor românilor care nu s-au lăsat manipulați și au arătat la alegerile din 26 mai că România renaște, că cetățenii români pot fi un exemplu pentru Europa.

Felicitări tuturor românilor pentru mobilizarea de care au dat dovadă la aceste alegeri europarlamentare și acest referendum pe justiție.

Vreau să-i felicit pe această cale pe Ludovic Orban și pe Rareș Bogdan pentru scorul obținut la alegeri și să-i urez mult succes lui Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențiale.”
Ambasada României la Londra: «Nu credeți zvonurile. Există un număr suficient de buletine de vot»

PNȚCD cere blocarea Facebook în România. «Mark Zuckerberg să dea socoteală!»