in

Un tânăr român din Anglia, cel mai bun student de la University College London. A refuzat oferte de la Google și Microsoft

Andrei Margeloiu, un tânăr de 22 de ani, din Targu-Jiu, a fost admis la programul de masterat al Universităţii din Cambridge şi studiază inteligenta artificială. În 2019, el a absolvit Facultatea de Informatică a University College London (UCL), iar în primul an a fost declarat cel mai bun student, potrivit ziare.com.

Andrei Margeloiu studiază inteligenta artificială la Universitatea din Cambridge, Anglia, alături de cei mai buni studenţi din lume.

Tânărul a absolvit Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Targu-Jiu, în 2016, iar în timpul liceului a obţinut trei medalii de aur la Olimpiada Naţională de Informatică.

Plecat în Marea Britanie, în 2016, Andrei a fost declarat cel mai bun student după primul an de studiu.

În 2019 a absolvit Facultatea de Informatică a University College London (UCL) cu cea mai înaltă distincţie, First Class Honours, având a doua medie generală din promoţia sa.

“Am plecat după ce am terminat liceul să studiez informatică, la University College London. Am fost primit ca orice alt student, în niciun fel special. Cum am reuşit să mă remarc? A fost faptul că am venit cu experienţa de la Olimpiada Naţională de Informatică. În liceu am obţinut trei medalii de aur la Olimpiada Naţională de Informatică. Şi în timpul facultăţii sunt concursuri de programare şi am reprezentat echipa facultăţii în concursurile de programare.

Am făcut parte din echipă care a reprezentat universitatea. S-a şi întâmplat să obţin rezultate bune. Acesta a fost un mod în care m-am remarcat şi un alt mod a fost faptul că am obţinut note foarte mari în primul an şi am avut cea mai mare nota din primul an, din Secţia de Informatică şi am fost declarat şi cel mai bun student”, a declarat Andrei Margeloiu pentru Mediafax.

Tânărul de 22 de ani este convins că în primul an de studiu în Anglia a fost declarat cel mai bun student din întreaga facultate de inginerie tocmai pentru munca depusă în timpul liceului în România şi în urma participărilor la olimpiade.

“Ce se vede la exterior e rezultatul muncii din liceu, fundaţia, baza mi-am făcut-o în urma olimpiadelor. Au fost ca o cascadă. Rezultatele de la olimpiada m-au ajutat să fiu primul în anul întâi. În anul ÎI am aplicat şi am fost numit cel mai bun student de licenţe, român, din Marea Britanie, de ambasadorul României în Londra. Şi asta m-a făcut, două luni mai târziu, tot în anul II, să fiu declarat şi în top 3 studenţi români în Europa”, mai spune Andrei.

Dornic să se afirme, dar şi să dovedească faptul că rezultatele obţinute până atunci nu au fost întâmplătoare, Andrei a continuat să participe la concursuri şi chiar a condus echipa facultăţii.

“Am continuat şi cu concursurile de programare şi am condus echipa facultăţii, care s-a calificat, la Google HashCode, cel mai mare concurs de programare organizat de Google la nivel mondial. Primele 2% din echipe s-au calificat, noi am fost printre acestea. Ne-am calificat la faza internaţională”, povesteşte Andrei.

“Fac un master tot în informatică, la Universitatea din Cambridge, iar teza mea şi spre ce mă axez este inteligentă artificială.

Am avut anul trecut câteva oferte să mă duc la internship-uri, am avut oferta de la Google şi de la Microsoft, dar am ales să merg la altă companie, iar anul acesta nu am aplicat pentru joburi, pentru că îmi doresc să fac doctoratul şi doctoratul e full time aici, nu poţi să lucrezi în acelaşi timp.”, susţine tânărul din Targu-Jiu, care vrea să-şi ia doctoratul tot în Marea Britanie.

Deşi numele lui este cunoscut în străinătate, Andrei Margeloiu spune că din România nu l-a căutat nimeni niciodată. Nici pentru el, în acest moment, România nu este o opţiune, pentru că i se pare că lucrurile se schimbă greu.

“Momentan încerc să fac doctoratul în străinătate. Nu m-a căutat niciodată nimeni din România. Sunt la curent cu ce se întâmplă, în fiecare zi citesc ce se întâmplă. Nu e zi în care să nu citesc ştirile. Sunt o persoană pozitivă, direcţia României mi se pare o direcţie bună. Per total, cred că mergem într-o direcţie bună, dar, că toate lucrurile, durează mult până se schimbă. Mie îmi place când vin pe acasă, dar nu mi se pare că ce încerc să fac acum îşi are un loc în ţară. Am plecat, pentru că mi-am dorit o şansă la o educaţie mai bună”, spune Andrei Margeloiu.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Au adus 160 de copii la cerșit în Anglia, dar Justiția Română i-a achitat. Toți inculpații din dosarul Țăndărei au scăpat

Perioada de tranziție de după Brexit ar putea fi prelungită. UE: „Nu este timp”