in

VIDEO – Doi tineri bihoreni fac cunoscută colinda românească în Marea Britanie

Arta Duo este un grup de muzică format din doi bihoreni stabiliți in Marea Britanie de aproape 10 ani, Andrada Brisc și Florin Pașcu. Scopul lor este promovarea și conservarea tradițiilor românești, atât în țară, dar mai ales peste granițele României, acolo unde româna devine a doua limbă pentru copiii români și unde obiceiurile noastre riscă să se piardă.

Anul acesta, ca de altfel în fiecare an, Andrada și Florin au colindat comunități românești, de data aceasta nu doar în Anglia, ci și in Franța și Scoția. Cei doi artiști au cântat la Gala Aniversară a Camerei de Comerț Romano-Britanice ce a avut la Institutul Cultural Român din Londra.

Participanții s-au bucurat de colinde vechi, românești, dar și englezești, în interpretarea celor doi orădeni.

ArtaDuo a dus colindele și la celebra Catedrală Ortodoxă din Paris și prezentarea colindelor și obiceiului colindatului din Bihor la Gala Aniversară a Centenarului de la Leeds, la invitația consulului onorific Anemarie Vişoianu.

Alături de Andrada și de Florin, anul acesta au fost pe scenă Ana Elisabeta Popescu Deutch, absolventă a Academiei Regale de Muzică din Londra și Marius Vlad, fost elev al AB Music Academy Londra, școală fondată tot de cei doi bihoreni.


https://www.youtube.com/watch?v=019eJLSFuy0

Romanian carol travels to Scotland!

Posted by Arta Duo on Friday, December 21, 2018

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român din Germania candidează pentru Parlamentul European: «Am plecat din cauza sistemului corupt»

O tânără de 16 ani este dată dispărută în Londra