in

«Vreau să fiu actriță de film la Londra. Pentru mine, reîntoarcerea în România NU este o opţiune»

Pasionată de actorie, o tânără a emigrat la Londra și vrea să ajungă actriță de film. Nu vrea să mai audă de România, unde mentalitatea este depășită.

Adela Vaida, 23 de ani, a plecat în Anglia după absolvirea liceului. A ales University of Bedfordshire, o instituţie de învăţământ superior din zona Londrei, unde a fost admisă cu brio după proba practică. “Cărui tânăr nu îi surâde ideea de a studia sau a trăi într-o ţară mult mai dezvoltată decât România? Mai ales dacă acolo posibilitatea ca visurile sale să se îndeplinească este mult mai mare. Am plecat în Anglia singură, fără să cunosc pe nimeni, dar cu un curaj mai mare decât mine, pentru a profita de această oportunitate. Am plecat  nu doar să studiez, ci şi cu gândul de a rămâne acolo după absolvire”, a declarat tânăra pentru Adevărul.


Timp de trei ani – din 2014, până în 2017, a studiat teatrul la University of Bedfordshire. În toată această perioadă, a jucat în 12 piese de teatru şi a regizat trei. La finalul facultăţii, a primit premiul “1st Class Degree of Bachelor of Arts with Honorus”, cea mai importantă distincţie care se acordă unui absolvent în Marea Britanie.

În prezent, lucrează la un centru pentru persoane cu dizabilităţi mintale, iar în paralel participă la audiţii pentru diverse proiecte: “Majoritatea actorilor de aici încep având un alt job, pentru a se putea întreține în perioada în care nu sunt implicaţi în niciun proiect artistic sau până când reuşesc să câştige din teatru şi film suficienţi bani. Desigur si planul meu este ca în curând să mă dedic doar actoriei şi să trăiesc din asta”. Recent, tânăra a fost acceptată pentru un curs de actorie pentru film şi TV la Academia Naţională de Film pentru Tineret, în Londra.

Vrea să devină actriță de film, în Marea Britanie sau Statele Unite. “Pentru mine, reîntoarcerea în România nu este o opţiune, şi nu doar din punct de vedere profesional. Mentalitatea mea nu se potriveşte cu mentalitatea multora dintre români. Nici nu mai urmăresc situaţia din ţară, pentru că întotdeauna când aud ceva de România, din pacate este ceva regresiv”, consideră ea.

Spectacole și concerte pentru comunitatea românească. „Diaspora Events”, un vis devenit realitate

Partidul Conservator își deschide porțile pentru români. Sergiu Barna: «Așa am ajuns candidat pe listele Tory la Canterbury»Tânăr român de 23 de ani, găsit fără viaţă într-o locuinţă din Londra, părinții au aflat abia după 9 zile

Tragedie la Londra. Tânăr român, găsit mort în locuința sa