in

140.000 de persoane au fost vaccinate într-o săptămână în Marea Britanie

Aproape 140.000 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech în prima săptămână a campaniei de imunizare, a informat miercuri, 16 decembrie, ministrul responsabil cu acest program, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Vaccinul a fost aprobat în urmă cu două săptămâni pentru utilizare de urgență, iar campania a început pe 8 decembrie, ceea ce a făcut din Marea Britanie prima țară unde vaccinul a fost administrat în afara testelor clinice.

„Un start cu adevărat bun al programului de vaccinare. Au trecut 7 zile și am realizat: Anglia – 108.000, Țara Galilor – 7.897, Irlanda de Nord – 4.000, Scoția – 18.000. Total UK 137.897”, a scris Nadhim Zahawi pe Twitter.

Medic român în UK după ce a făcut vaccinul anti-COVID: „O neobișnuită stare de euforie”

„Acest număr va crește pentru că am operaționalizat sute de rețele de asistență primară”, a adăugat el.

Pentru a se imuniza, oamenii trebuie să primească două doze de vaccin, la distanță de 21 de zile, așa încât niciunul din cei care au primit prima doză nu este încă pe deplin protejat.


Primul lot de vaccinuri primit de Marea Britanie conținea 800.000 de doze, care trebuie păstrate la o temperatură de cel mult -70 grade Celsius și, după dezghețare, ținute în frigider timp de maximum cinci zile.

Marea Britanie a comandat în total 40 milioane de doze de vaccin de la Pfizer, iar ministrul sănătății Matt Hancock a spus că se așteaptă ca până la sfârșitul anului să sosească milioane de doze.

Luni, Statele Unite și Canada au început la rândul lor campaniile de vaccinare împotriva COVID-19.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Rata șomajului în Marea Britanie continuă să crească. Cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

Noi reguli în Marea Britanie, de la 1 ianuarie. Ce înseamnă sistemul de imigrație pe puncte și cum se va obține viza de muncă