in

Al doilea val de COVID-19 va avea vârful de Crăciun, prevăd specialiștii din Marea Britanie

Al doilea val de COVID-19 din Marea Britanie va atinge vârful de Crăciun, fără un „lockdown” național care să fie dispus ACUM, avertizează unul dintre consilierii medicali SAGE ai guvernului.

Profesorul John Edmunds, epidemiolog la London School of Hygiene & Tropical Medicine, a declarat parlamentarilor că sistemul de restricții pe trei niveluri doar va încetini focarul din Marea Britanie și nu îl va micșora.

Rezultatul final, a spus el, poate fi stabilizat „cu o incidență mare peste tot”, deoarece „nimeni nu așteaptă” ca politicile să reducă rata de infectare în zonele afectate.

Profesorul Edmunds a avertizat că politica va duce doar la o presiune constantă asupra spitalelor și la decese.

Omul de știință, care a cerut deja cel puțin un lockdown pe termen scurt pentru întreg Regatul Unit și-a repetat cerința în sesiunea de astăzi, 21 octombrie, a Parlamentului britanic și a declarat că Guvernul „nu este atât de precaut pe cât se dorește”.

El a spus că Anglia se află deja în punctul în care spitalele NHS din nord vor fi supuse unei tensiuni imense în următoarele săptămâni și a avertizat că nu vede o cale de ieșire din situația actuală fără alte „zeci de mii de decese”.


COVID-19: Explozie a numărului de decese în Marea Britanie. 241 de morți în 24 de ore, numărul cazurilor depășește 21.000

„Suntem deja în punctul în care serviciile de sănătate din nord vor fi supuse unor tensiuni în următoarele săptămâni”, a spus Edmunds.

„Chiar dacă am opri lucrurile acum, cazurile și internările ar continua să crească în următoarele 10 zile [sau] două săptămâni. Sunt deja mulți infectați, dar va dura ceva timp să fie spitalizați – iar același lucru este valabil și pentru decese”, a spus acesta.

„Cred că nu putem să ieșim din acest val acum fără alte zeci de mii de decese”, a avertizat profesorul.

„Vom avea vârfuri în jurul Crăciunului și Anului Nou, cu un număr foarte mare de cazuri în Marea Britanie”, este de părere specialistul britanic.

El a mai spus că nu crede că se va atinge apogeul epidemiei din martie și aprilie – dar în multe părți situația poate fi asemănătoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
UE îndeamnă Londra să renunțe la „tacticile” de negociere a relațiilor comerciale post-Brexit

UE îndeamnă Londra să renunțe la „tacticile” de negociere a relațiilor comerciale post-Brexit

cursuri online limba română copii

UPDATE: “Povești spuse-n românește” organizează grupe noi pentru cursurile online de limba română pentru copii