in

ALERTĂ MAXIMĂ! Mutația britanică a COVID se răspândește cu repeziciune mai ales la generația tânără

Guvernul italian a ordonat marți, 2 martie, închiderea tuturor școlilor situate în zonele cu risc ridicat, ultimele date arătând că peste cincizeci la sută din cazurile de contaminare cu COVID-19 sunt cauzate de noua mutație britanică a coronavirusului deosebit de contagioasă, notează AFP, citată de Gazeta Românească.

Toate școlile situate în regiunile cu risc ridicat vor trece la învățământul la distanță cu începere de sâmbătă, în timp ce până în prezent erau închise doar școlile secundare situate în așa-numitele zone roșii.

Noile cifre publicate de Institutul național de sănătate ISS au arătat că 54% din cazurile de contaminare cu noul coronavirus din Italia sunt cauzate acum de mutația britanică.

“Mutația britanică are o capacitate specială de a se răspândi la generația tânără”, a declarat într-o conferință de presă ministrul sănătății, Roberto Speranza.

Panică în Marea Britanie: A fost descoperită o nouă tulpină mutantă a coronavirusului

“Acest lucru ne-a determinat să facem o alegere, și anume că școlile de toate nivelurile situate în zonele roșii vor trece la învățământul la distanță”, a spus el.


Potrivit ultimei clasificări care a intrat în vigoare luni, doar două din cele douăzeci de regiuni italiene sunt roșii: Basilicata şi Molise în sudul peninsulei. Lombardia (nord), care include printre altele orașul Milano, Piemont (nord) şi Marche (centru) sunt clasificate ca zone portocalii.

Când a preluat funcția în februarie, noul premier, Mario Draghi, a promis că va folosi “toate mijloacele” pentru a încerca să stopeze pandemia care a făcut aproape 100.000 de morți în Italia și i-a devastat economia.

Luni, fostul șef al Băncii Centrale Europene i-a încredințat unui militar gestionarea crizei coronavirusului. Generalul Francesco Paolo Figliuolo l-a înlocuit pe omul de afaceri Domenico Arcuri în funcția de comisar special însărcinat cu urgență sanitară.

Noul decret prelungește, de asemenea, interzicerea călătoriilor între regiunile italiene până la 27 martie.

Teatrele şi cinematografele vor fi autorizate să redeschidă la 27 martie în zonele galbene, cu o capacitate de primire limitată la 25%, în timp ce muzeele vor putea deschide şi sâmbăta, şi nu doar în timpul săptămânii. 
Doncaster: Român de 21 de ani, omorât de o mașină în timp ce livra pachete pentru Amazon

Când se va putea aplica pentru următoarea subvenție pentru persoanele Self Employed și ce modificări au fost aduse