in

Anglia: S-au deschis centrele de vaccinare în masă. 2 milioane de oameni au fost deja vaccinați

Șapte centre de vaccinare în masă s-au deschis azi, 11 ianuarie, în toată Anglia, iar guvernul britanic susține că astfel va reuși vaccinarea a 13 milioane de persoane, până la jumătatea lunii februarie.

Noile centre – câte unul în fiecare regiune a țării – sunt capabile să vaccineze mii de pacienți în fiecare săptămână, începând cu persoanele peste 80 de ani și personalul medical.

Centrele vor opera alături de peste 1.000 de cabinete ale medicilor de familie și spitale care oferă deja vaccinări, numărul total urmând să ajungă la 1.200, până la sfârșitul săptămânii.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat că aproximativ 2 milioane de persoane au fost deja vaccinate, inclusiv o treime din cel peste 80 de ani.

„Suntem pe drumul cel bun. Factorul care limitează rata infectărilor în acest moment este oferta, dar aceasta crește”, a spus el pentru BBC.

„În ultima săptămână, am vaccinat mai mulți oameni decât în ​​toată luna decembrie, așa că accelerăm procesul. În acest moment, avem peste 200.000 de persoane vaccinate în fiecare zi”, a mai declarat Hancock.

Ministrul a promis, de asemenea, că toți adulții din Marea Britanie vor fi vaccinați până la toamnă și urmează să stabilească planul guvernului de livrare a vaccinurilor, la o conferință de presă din Downing Street, azi după-amiază.

Cele șapte centre deschise luni sunt Ashton Gate, în Bristol, hipodromul Epsom din Surrey, ExCel London, Newcastle’s Center for Life, Manchester Tennis and Football Center, Robertson House din Stevenage și Birmingham’s Millennium Point.

Au fost trimise scrisori către mai mult de jumătate de milion de persoane cu vârste de peste 80 de ani și care locuiesc până la 45 de minute cu mașina de locațiile respective, invitându-i să se vaccineze, dacă nu au făcut-o deja.

Centrele vor vaccina, de asemenea, personalul din sănătate și îngrijire.

Profesorul Stephen Powis, directorul medical național al NHS Anglia, a declarat: „Creșterea numărului de doritori înseamnă că NHS poate deschide și mai multe servicii de vaccinare și poate proteja și mai multe persoane în această săptămână”.

„Vă rugăm să nu contactați NHS pentru vaccin, vă vom contacta. Când vă vom contacta, vă rugăm să participați la programările rezervate”, a mai spus directorul NHS.

De asemenea, lanțul de farmacii Boots intenționează să deschidă un centru propriu de vaccinare, în Halifax, pentru a vaccina pacienții tot prin sistemul NHS.
Polițiștii britanici, acuzați de exces de zel. Ministrul de Interne le ia apărarea: „Nu vor ezita să ia măsuri”

Noi restricții în Anglia. Interzicerea „discuțiilor” în supermarketuri și pe stradă, ieșirile din casă – limitate la una pe săptămână