in

Asociere fatală. Infectarea cu gripă dublează riscul de a muri al unei persoane bolnave de COVID-19

Asociere fatală. Infectarea cu gripă dublează riscul de a muri al unei persoane bolnave de COVID-19

Infectarea cu gripă dublează riscul de a muri al unei persoane bolnave de COVID-19, anunță Autoritatea pentru Sănătate Publică din Anglia.

Oamenii care contractează Covid-19 și gripă în același timp se vor confrunta cu „probleme serioase”, avertizează instituția, pe fondul temerilor că Marea Britanie va fi lovită cu o „dublă problemă” în această iarnă.


Rezultatele cercetărilor agenției guvernamentale sugerează că o co-infecție dublează riscul de deces.

Analiza arată, de asemenea, unii pacienți spitalizați care au avut ambele infecții simultan în timpul pandemiei au fost de aproximativ șase ori mai predispuși să moară decât cei care au fost testați negativ pentru ambele infecții.

Angajații supermarketurilor din Marea Britanie, scuipați și înjurați de COVIDIOȚI

Oficialii au cerut publicului să nu refuze oferta de de vaccinare gratuită pentru gripă, în această toamnă.

Anul acesta va avea loc cel mai mare program de vaccinare antigripală din Marea Britanie, șefii din domeniul sănătății sperând să se ajungă la 30 de milioane de oameni imunizați, față de cele 15 milioane de anul trecut.

Grupurile obișnuite vor fi vizate mai întâi, inclusiv cei peste 65 de ani și femeile însărcinate. Dacă vor rămâne suficiente doze, vor urma cei în vârstă de 50 de ani.

Marea îngrijorare este că, dacă oamenii nu sunt protejați împotriva gripei, spitalele vor fi depășite de numărul bolnavilor care nu sunt siguri dacă au gripă sau Covid-19 sau ambele.

Cercetătorii PHE au analizat datele de la aproape 20.000 de persoane care au fost testate atât pentru Covid-19, cât și pentru gripă în Marea Britanie, în perioada 20 ianuarie – 25 aprilie. Dintre acestea, doar 58 au fost identificate fiind infectate cu două tipuri de viruși.O adolescentă de 15 ani spune că patru bărbați au vrut să o răpească: „Erau români sau turci mari și bronzați”

O adolescentă de 15 ani spune că patru bărbați au vrut să o răpească: „Erau români sau turci mari și bronzați”

Boris Johnson scoate armata pe străzi pentru a impune respectarea măsurilor anti-coronavirus. Amenzile pentru nepurtarea măștii se dublează

Boris Johnson scoate armata pe străzi pentru a impune respectarea măsurilor anti-coronavirus. Amenzile pentru nepurtarea măștii se dublează