in

Boris Johnson: „Ieșirea din lockdown va fi precaută, dar IREVERSIBILĂ”

Premierul Boris Johnson a declarat că ieșirea Angliei din lockdown va fi „precaută, dar ireversibilă” și că speră să stabilească date-țintă pentru relaxarea restricțiilor pe 22 februarie.

Comentariile prim-ministrului adaugă greutate așteptărilor că cel de-al treilea blocaj la nivel național al țării va fi și ultimul, scrie The Independent.

Johnson a mai declarat că școlile vor fi primele scoase din lockdown și a reafirmat că data țintă pentru acest lucru va fi 8 martie.

El a spus însă că nu au fost luate decizii dacă elevii din mai mulți ani se vor întoarce împreună, dacă redeschiderea școlilor primare și secundare ar putea fi eșalonată sau dacă elevii din anii terminali vor reveni mai întâi la cursuri.

În timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Orpington, sud-estul Londrei, Boris Johnson a declarat: „Nu s-au luat încă decizii cu privire la aceste detalii, deși în mod clar deschiderea școlilor din 8 martie este o prioritate a Guvernului de multă vreme”.

„Vom face tot ce putem pentru ca acest lucru să se întâmple, dar trebuie să continuăm să analizăm datele, trebuie să continuăm să analizăm ratele infecțiilor. Nu uitați că sunt încă foarte mari, sunt încă 23.000 de pacienți Covid în spitale, mai mult decât în ​​vârful din aprilie al anului trecut, din păcate, însă, prea mulți oameni mor de această boală, iar ratele de infectare, deși sunt în scădere, sunt încă relativ ridicate”, a mai spus premierul britanic.

Marea Britanie este pe cale să iasă din lockdown mai devreme decât se preconizase

El a spus că deciziile finale cu privire la ritmul în care Marea Britanie poate ieși din lockdown va depinde de datele așteptate în zilele următoare cu privire la eficacitatea vaccinurilor în scăderea numărului spitalizărilor, bolilor grave și deceselor.

Johnson a exclus din nou emiterea „pașapoartelor de vaccinare”, ca dovadă a imunității de a permite intrarea în localuri, săli de concerte sau arene sportive.

Miniștrii studiază planurile pentru eliberarea certificatelor de vaccinare pentru a facilita călătoriile internaționale către țările care solicită dovezi ale vaccinării.
Român, atac violent asupra unei polițiste, în Edgware. I-a înfipt un pix în față și a amenințat-o cu moartea

Scandal imens în Marea Britanie. The Guardian: Personalul medical, instruit „să nu resusciteze” persoane cu dizabilități bolnave de COVID