in

Boris Johnson îi roagă pe britanici să rămână în case în acest weekend: „Trebuie să ținem acest virus sub control”

Premierul Boris Johnson a postat pe rețelele de socializare un video în care îi roagă efectiv pe britanici să rămână în case în acest weekend.

Primul ministru britanic îndeamnă oamenii să „se gândească de două ori” înainte de a părăsi casele. El a spus că Marea Britanie va învinge în cele din urmă coronavirusul „vaccin cu vaccin”, dar a avertizat că situația este periculoasă.

 „Am vaccinat deja cu sute de mii mai mulți oameni decât orice altă țară din Europa. Dar, până nu terminăm, trebuie să ținem acest virus sub control”, a spus Boris Johnson.

Premierul a reiterat mesajul potrivit căruia una din trei persoane poate fi purtătoare de coronavirus fără niciun simptom și îi pot infecta cu ușurință pe alții.

RECORD DE DECESE în Marea Britanie. Peste 1500 de morți înregistrați în 24 de ore

„Mi-e teamă că acesta ai putea fi tu. Este cel mai sigur să presupunem că aveți Covid, așa că vă rog, gândiți-vă de două ori înainte de a părăsi casa din acest weekend”, a spus el, potrivit The Sun.

Boris Johnson a promis să vaccineze 13 milioane de persoane din primele patru categorii cele mai vulnerabile înainte să înceapă relaxarea restricțiilor.

Zborurile au fost anulate între Marea Britanie și Portugalia și toată America de Sud, ca măsură de siguranță împotriva noii tulpini descoperite în Brazilia.

Doar cetățenii britanici sau cei cu drepturi de ședere pot intra acum în țară din aceste regiuni.

Marea Britanie a înregistrat vineri, 15 ianuarie, 55.761 de cazuri noi de COVID, în scădere față de vinerea trecută. Totodată, numărul deceselor din caua Covid a crescut cu încă 1.280, deși a scăzut ușor față de vinerea trecută.
Marea Britanie: Mutațiile coronavirusului îi îngrijorează pe specialiști. O nouă variantă braziliană ar putea să fie rezistentă la vaccinuri

Cod galben de zăpadă pentru Londra. Se anunță un weekend alb în capitala Marii Britanii