in

Boris Johnson nu întrevede dispariția coronavirusului: „Va trebui să învățăm să trăim cu această boală”

32 de persoane au fost spitalizate cu coronavirus în Marea Britanie după ce au fost vaccinate, arată noile cifre ale Ministerului Sănătății.

Guvernul a fost îndemnat să publice date despre câți britanici vaccinați sunt spitalizați sau mor din cauza virusului. Premierul Boris Johnson a spus la o conferință de presă desfășurată ieri, 21 aprilie, la reședința din Downing Street: „Pur și simplu nu știm aceste date, dar bănuiesc că numărul este foarte mic.”

Acum, cifrele arată că dintre cei 74.405 pacienți cu coronavirus internați în spital între septembrie anul trecut și martie anul acesta, doar 32 fuseseră vaccinați. Toți cei 32 primiseră cel puțin o doză și s-au îmbolnăvit după trei săptămâni necesare pentru construirea imunității.

Studiul realizat de Marea Britanie Coronavirus Clinical Characterization a fost difuzat The Telegraph și urmează să fie ajungă astăzi la guvern, scrie Metro. Oamenii de știință au declarat că rezultatele arată că vaccinurile funcționează „extrem de bine”.

Directorul executiv al Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA), dr. June Raine, a spus: „Beneficiile vaccinului Covid-19 AstraZeneca în prevenirea infecției cu COVID-19 și complicațiile sale continuă să depășească orice riscuri, iar publicul ar trebui să continue să facă vaccinul.”

Medic român din Anglia, în prima linie contra Covidului: „Mai devreme sau mai târziu vom muri cu toţii. Ori de virus, ori de altă boală.”


În prezent, există 1.973 de persoane în spital cu coronavirus, în scădere drastică față de cele 359.829 de cazuri din 18 ianuarie.

În mod similar, decesele au scăzut și de la începerea programului de vaccinare, în ianuarie. În cea mai neagră zi a pandemiei, 20 ianuarie, au existat 1.296 de decese. Ieri, 33 de persoane au murit în decurs de 28 de zile de la testarea pozitivă, ceea ce înseamnă că media britanică a deceselor zilnice este în prezent de 26.

Deși cifrele arată pozitiv, Boris Johnson a avertizat că țara trebuie să „învețe să trăiască cu virusul”.

Premierul britanic a spus la conferința de presă: „Nu văd nimic în date acum care să mă facă să cred că va trebui să ne abatem în vreun fel de la foaia de parcurs, prudentă, dar ireversibilă, pe care am stabilit-o, dar majoritatea oamenilor de știință din această țară sunt încă fermi că va exista un alt val de COVID, la un moment dat, în acest an.”

„Astfel, trebuie, pe cât posibil, să învățăm să trăim cu această boală, așa cum trăim cu alte boli. În această toamnă ne vom consolida apărarea cu vaccinurile de rapel, vom continua cu testele”, a continuat Boris Johnson.

Următorul set de restricții se va ridica pe 17 mai, când localurile se vor putea deschide în interior, iar oamenilor li se va permite să se întâlnească și în interiorul clădirilor în grupuri de șase sau două gospodării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gara London Bridge, închisă și evacuată. Un obiect suspect a fost găsit într-un tren

Ealing: Adolescent înjunghiat într-o zonă de joacă pentru copii. Au vrut să îi ia trotineta electrică