in

Campania de vaccinare din Marea Britanie, în pericol. Ce se va întâmpla dacă se interzice vaccinul AstraZeneca pentru cei sub 50 de ani

Campania de vaccinare anti-Covid din Marea Britanie ar putea încetini cu cel puțin 75% dacă se va interzice folosirea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 50 de ani, arată Daily Mail.

Autoritatea de reglementare medicală din Marea Britanie are în vedere suspendarea vaccinului AstraZeneca la cei sub 50 de ani, în timp ce verifică legătura cu cheagurile de sânge de pe creier mortale observate la zeci de persoane vaccinate, decizie fiind așteptată chiar astăzi.

Oamenii de știință subliniază că aceste cazuri de tromboze sunt extrem de rare și au fost observate doar la 30 de persoane care au făcut vaccinul AstraZeneca din Marea Britanie, dintr-un total de 18 milioane.

Autoritățile de reglementare medicale europene vor anunța concluziile anchetei lor la ora 15:00, Germania interzicând temporar utilizarea AstraZeneca la persoane sub 60 de ani, iar la cele sub 55 de ani.

Marea Britanie. Vaccinul AstraZeneca, interzis celor sub 30 de ani, din cauza apariției cheagurilor de sânge

MHRA, care asigură siguranța tuturor vaccinurilor din Marea Britanie, nu a oferit încă un răspuns cu privire la o eventuală suspendare a vaccinării în Marea Britanie.  Agenția ia în considerare oprirea utilizării vaccinului pentru cei sub 50 de ani, ceea ce ar putea face ca planurile ieșirii din lockdown să fie distruse.

Boris Johnson intenționează să ridice complet restricțiile până pe 21 iunie, ca parte a ultimei etape a foii de parcurs, dar se bazează pe vaccinarea celor 21 de milioane de adulți rămași, dintre care marea majoritate au sub 50 de ani, până în vară.

Profesorul Adam Finn, de la Universitatea din Bristol și membru al grupului consultativ guvernamental pentru vaccinuri, JCVI, a recunoscut că întreruperea jabului AstraZeneca ar putea amenința relaxarea restricțiilor din Marea Britanie.

Un deputat conservator a declarat pentru MailOnline că oprirea vaccinării „va duce cu siguranță lucrurile înapoi”, adăugând: „În mod clar, ar avea consecințe nefavorabile, deoarece AstraZeneca este principalul produs al programului de vaccinare”.
Vremea bună se întoarce în Londra odată cu redeschiderea teraselor. Ce temperaturi sunt prognozate pentru săptămâna vitoare…

Un pakistanez se dă drept român ca să intre în Marea Britanie. „Mă numesc Marian”