in

Cazurile de infectare cu varianta indiană s-au dublat în Londra. Se fac teste în patru cartiere, două dintre ele pline de români

Persoanele care locuiesc și lucrează în zone specifice Harrow, Ealing, Hillingdon și Brent vor fi sfătuite să facă teste PCR chiar dacă nu au simptome de COVID-19. Îngrijorarea autorităților vine după ce testările și vaccinările au fost extinse la începutul acestei săptămâni în Hounsolow, punctul fierbinte al capitalei pentru varianta din India. Cifrele au arătat că numărul cazurilor tulpinii cunoscute sub denumirea de B1.617.2, aproape s-a dublat în capitală, de la 400, la 720, într-o săptămână.

Deși există îngrijorare cu privire la creșterea numărului, nu există nicio grijă că răspândirea scapă de sub control, scrie Metro.

Aproximativ un sfert din primele 400 de cazuri d au fost legate de călătoriile internaționale, restul fiind puse pe seama membrilor familiilor infectate și a contactelor strânse. NHS Test and Trace oferă testarea și secvențierea genomică în școli și zone vizate din cele patru cartiere.

Împreună cu testarea sporită în cartiere, așa-numita „urmărire îmbunătățită a contactelor” va fi utilizată pentru cei care sunt testați pozitiv cu o variantă îngrijorătoare.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a îndemnat pe toți cei care locuiesc, studiază sau lucrează în cartierele afectate să viziteze site-ul autorității locale pentru mai multe informații și să facă un test de îndată ce li se oferă unul.

Revenirea la normal din iunie ar putea fi amânată în Anglia. Varianta indiană a COVID se răspândește rapid.


El a adăugat: „Este vital ca toată lumea să se vaccineze cât mai curând posibil și continui să îndemn guvernul să sporească disponibilitatea vaccinului pentru grupele de vârstă mai tinere, care locuiesc acolo unde această variantă se răspândește.”

„Am muncit incredibil de greu pentru a reduce numărul de cazuri în Londra și este important să continuăm să facem tot ce putem pentru a reduce răspândirea virusului”, a mai spus primarul.

În timp ce numărul cazurilor variantei India cresc în Londra, Ministerul Sănătății a declarat că majoritatea cazurilor sunt concentrate în nord-vestul Angliei, punctul fierbinte fiind localitatea Bolton din Greater Manchester.

În Marea Britanie, cazurile au crescut cu peste 2.000 într-o săptămână, potrivit cifrelor Autorității de Sănătate Publică din Anglia. Cele mai recente date săptămânale au arătat că au existat 3.424 de cazuri ale mutației B1617.2 – o creștere de 2.111 față de săptămâna precedentă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Germania interzice TOATE călătoriile neesențiale în și din Marea Britanie

Marea Britanie pregătește noi reguli la frontiere. TOȚI cetățenii europeni vor trebui să plătească o taxă și să obțină o viză electronică