in

Cercetătorii britanici avertizează: „Viața nu va reveni la normal prea curând”

Cercetătorii britanici avertizează: „Viața nu va reveni la normal prea curând”

Cercetătorii de la Imperial College din din Marea Britanie au transmis un avertisment important: „Viața nu va reveni la normal prea curând”.

Nici măcar lansarea unui vaccin eficient împotriva coronavirusului nu va readuce viața la normal în primăvară, a atras atenția un grup de oameni de știință din Marea Britanie.


Conform acestora, un vaccin este considerat în mod eronat ca fiind un obiect magic ce va pune capăt pandemiei.

Nu mai puțin de 200 de vaccinuri împotriva COVID-19 sunt dezvoltate de oamenii de știință din întreaga lume într-un proces care are loc cu o viteză fără precedent.

„Un vaccin oferă mari speranțe, dar știm că istoria dezvoltării vaccinurilor are și multe eșecuri”, a spus dr. Fiona Culley, de la Institutul National de Inimă și Plămâni, de la Imperial College din Londra.

Oamenii de știință sunt optimiști, inclusiv o parte din consilierii științifici ai guvernului britanic. Conform lor, unele persoane ar putea primi un vaccin anul acesta, iar vaccinarea în masă ar putea începe la începutul anului viitor.

Unul din cinci adulți din Marea Britanie refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

Însă, un raport Royal Society avertizează că va fi un proces lung.

„Chiar și când vaccinul va fi disponibil, nu înseamnă că într-o lună toată lumea va fi vaccinată, vorbim despre șase luni, nouă luni… un an”, a spus prof. Nilay Shah de la Imperial College Londra.

„Nu ne putem gândi că viața va reveni brusc la normal în martie”, a completat acesta Raportul precizează că încă există provocări „enorme” cu privire la vaccinuri.

Unele dintre abordările experimentale – cum ar fi vaccinurile ARN – nu au fost niciodată produse în masă înainte. Există întrebări legate de materiile prime – atât pentru vaccin, cât și pentru flacoanele din sticlă – și capacitatea de răcire, unele vaccinuri necesită depozitare la minus 80 de grade C.

Prof. Shah estimează că vaccinarea oamenilor ar trebui să aibă loc într-un ritm de 10 ori mai rapid decât campania anuală împotriva gripei și ar necesita peste 30.000 de angajați cu normă întreagă doar în Marea Britanie.

Prof. Charles Bangham, președintele societății de imunologie de la Imperial College London, a declarat: „Pur și simplu nu știm când va fi disponibil un vaccin eficient, cât de eficient va fi și, bineînțeles, cât de repede poate fi distribuit. Chiar dacă este eficient, este puțin probabil să putem reveni complet la normal, așa că va fi o relaxare treptată chiar și după apariția unui vaccin despre care știm că este eficient.

Spania începe testarea unui vaccin împotriva Covid-19. ”În cazuri cu totul excepționale, poate conduce la un șoc anafilactic”Românii care au furat cărți de 3,3 milioane de lire sterline și-au aflat sentința

Londra: Românii care au furat cărți de peste 2,5 milioane de lire sterline și-au aflat sentința

Președintele Statelor Unite, dus la spital cu probleme de respirație, în urma infectării cu COVID-19. Ce transmite susținătorilor

Președintele american Donald Trump, dus la spital cu probleme de respirație, în urma infectării cu COVID-19. Ce transmite susținătorilor