in

Cercetătorii de la Oxford: Restricțiile vor fi prezente în Marea Britanie până la anul în iulie

Măștile, distanțarea socială și restricțiile vor fi prezente în Marea Britanie până în iulie anul viitor, prognozează un expert de la Oxford.

Andrew Pollard, șeful cercetătorilor de la Universitatea Oxford, unde se încercă obținerea unui vaccin împotriva COVID-19, a avertizat că restricțiile sanitare vor fi menținute cel puțin încă nouă luni de acum încolo.


Chiar dacă studiile pentru vaccin vor fi finalizate până la sfârșitul anului, acesta nu ar putea fi administrat populației până în primăvara lui 2021, scrie The Sun.

„Viața nu va reveni la normal până cel mai devreme în vară. Este posibil să avem nevoie de măști până în iulie”, a declarat profesorul Pollard la un seminar online.

Cercetătorii britanici avertizează: „Viața nu va reveni la normal prea curând”

„Dacă ajungem la un vaccin eficient în prevenirea bolii, acesta este de departe cel mai bun mod de a controla virusul. Dar, pe termen mediu, vom avea în continuare nevoie de tratamente mai bune” a mai spus șeful cercetătorilor de la Oxford.

„Când viața va reveni la normal? Chiar dacă am avea suficient vaccin pentru toată lumea, în opinia mea, este puțin probabil că vom fi foarte repede într-o poziție în care să renunțăm la regulile de distanțare fizică”.

Grupul de test de la Oxford Vaccine Group face parte din Universitatea Oxford și lucrează în prezent la dezvoltarea unui vaccin alături de compania de medicamente Astrazeneca.

Estimările arătau că un vaccin ar putea fi gata până la Paște, dar profesorul Pollard atrage atenția că acesta nu poate fi considerat un termen limită.Răpeau femei și le violau în mașină, pe câmp. Doi moldoveni își așteaptă sentința în Anglia

Populațiile de șobolani din Marea Britanie au crescut în timpul restricțiilor, iar acum rozătoarele invadează casele

Populațiile de șobolani din Marea Britanie au crescut în timpul restricțiilor, iar acum rozătoarele invadează casele