in

Copiii cu vârste de până la cinci ani, extrem de contagioși dacă sunt infectați cu COVID-19

Concentrația de material genetic provenit de la noul coronavirus și detectată în nasurile copiilor cu vârste mai mici de cinci ani este de 10 până la 100 de ori mai mare decât cea detectată în rândul adulților, arată un nou studiu.

Copiii cu vârste fragede ar putea fi, deci, vectori importanți de răspândire a virusului în rândul populației generale, conform acestui studiu apărut în revista medicală JAMA Pediatrics și care contrazice teoriile actuale, scrie AFP, citat de Agerpres. 

Administrația Trump îndeamnă de mai multe săptămâni școlile și grădinițele din diverse state americane să se redeschidă, pentru a contribui la relansarea economiei țării.

Între 23 martie și 27 aprilie, cercetătorii au realizat la Chicago teste de depistare prin prelevare nazală pe un grup de 145 de pacienți, care dezvoltaseră forme ușoare sau moderate ale maladiei COVID-19, la o săptămână după apariția primelor simptome.

Pacienții au fost împărțiți în trei grupuri: 46 de copii mai mici de cinci ani, 51 de copii cu vârste cuprinse între cinci și 17 ani și 48 de adulți cu vârste cuprinse în intervalul 18-65 de ani.

Oamenii de știință au remarcat prezenta virusului în căile respiratorii ale copiilor sub cinci ani în cantități „de 10 până la 100 de ori mai mari” decât la ceilalți pacienți, informează ProTV.

Avertisment OMS: „Tinerii răspândesc virusul prin comportamentul lor”

Autorii cercetării au precizat că un studiu de laborator a dovedit teoria conform căreia cu cât există mai mult material genetic al virusului, cu atât acesta poate să devină mai contagios.

„În consecință, copiii mici pot fi importanți factori de contagiere a populației cu SARS-CoV-2″, conform specialiștilor americani.

„Comportamentele obișnuite ale copiilor mici și spațiile închise din scoli și grădinițe ridică întrebări despre o răspândire a SARS-CoV-2 în rândul populației pe măsură ce restricțiile sanitare sunt relaxate”, au concluzionat autorii studiului.

Aceste rezultate contrazic punctul de vedere al autorităților sanitare, potrivit cărora copiii cu vârste mici nu transmit foarte mult acest virus, cu atât mai mult cu cât s-a dovedit că ei prezintă mai puține riscuri de a contracta forme severe ale maladiei COVID-19.

Totuși, puține cercetări au fost realizate pe această temă până în prezent.

Potrivit unui studiu din Coreea de Sud, copiii cu vârste între 10 şi 18 ani transmit virusul în cadrul familiilor la fel de mult ca adulții, însă copiii mai mici de nouă ani îl transmit mai puțin.

Se închid școlile în Austria: 411.000 de liceeni vor rămâne acasă începând de luni, restul școlilor se vor opri de miercuri. Kurz: „Copiii nu ar trebui aduși la bunici”
Londra: Ambasadorul chinez vorbește despre un „nou război rece”. „Vor să ne scoată țapi ispășitori”

Cazurile de coronavirus, în creștere în Anglia. Purtarea măștilor de protecție se extinde, iar poliția va fi mult mai drastică, anunță premierul Boris Johnson