in

Încă o lună de lockdown? Oamenii de știință avertizează că varianta indiană ar putea cuprinde toată Marea Britanie

Oamenii de știință din Marea Britanie avertizează că varianta indiană a coronavirusului este „un vulcan” care poate cuprinde toată țara.

Prof. Ravi Gupta, membru al grupului consultativ al guvernului, a sugerat că ziua libertății programată pentru 21 iunie ar trebui amânată „cel puțin câteva săptămâni, probabil o lună”.

Asociația medicală britanică insistă, de asemenea, că lupta împotriva bolii se află într-un „moment esențial”, iar Boris Johnson trebuie să respecte promisiunea de a fi ghidat de „date”.

Un consultant a făcut referire la „mini vulcani COVID” care erup în spitalele din țară și care amenință să „explodeze”.

Chiar dacă numărul deselor este încă scăzut, miniștrii au admis că o creștere a vaccinărilor cu cea de-a doua doză este singura modalitate de a ne „menține pe foaia de parcurs”.

După varianta indiană, Regatul Unit se confruntă acum cu tulpina thailandeză a coronavirusului


Cazurile de coronavirus sunt în creștere la nivel național, fiind raportate 60 de decese între 24 și 30 mai – o creștere cu 42,9% comparativ cu ultimele șapte zile, arată MailOnline.

Ieri, Regatul Unit a fost înregistrată 3.383 de cazuri confirmate de laborator.

În această dimineață, ministrul Afacerilor, Paul Scully, a spus că „urmărește ce se întâmplă cu spitalizările”.

El a subliniat că s-a pus accentul pe „accelerarea” vaccinării persoanelor cu a doua doză – despre care se crede că va crește în mod semnificativ protecția împotriva coronavirusului.

Profesorul Finn, membru al Comitetului mixt al guvernului pentru vaccinare și imunizare, a declarat pentru BBC Radio 4: „Există vulnerabilitate în toată țara. Ideea că s-a terminat este greșită. Încă avem mulți oameni care nici nu au avut  acest virus… nici nu au fost încă imunizați și de aceea suntem într-o poziție vulnerabilă chiar acum”.

Proefesorul Finn a spus că a primit o mulțime de mesaje de la „oameni care îmi spun practic să tac”.

„Dar, adevărul este că un virus mai infecțios, ceea ce se pare să avem, va ajunge la persoanele vulnerabile – cei care nu au răspuns bine la vaccin, cei care nu și-au făcut încă dozele – și aceasta va fi o problemă pentru toată lumea, deoarece în cele din urmă va fi mai rău, atât din punct de vedere economic, cât și pentru sănătatea publică, dacă vom ajunge să închidem din nou”, a spus el.

Întrebat dacă relaxarea din 21 iunie ar trebui să continue, profesorul Finn a declarat: „Mă tem că ar putea fi o decizie proastă”.

El a adăugat: „Oamenii de știință sfătuiesc, dar ei nu decid și, în cele din urmă, politicienii trebuie să fie responsabili pentru orice decizie este luată”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.2]
Anglia. O femeie și un copil găsiți morți noaptea trecută. Poliția îl caută pe acest bărbat. „Nu vă apropiați de el”

Marea Britanie, pe ultimul loc în Europa la calitatea apei de scăldat