in

Îngrijorare în rândul epidemiologilor din Marea Britanie: Pandemia va continua mulți ani. Un vaccin nu va însemna sfârșitul virusului

Populația va trăi mulți ani cu pandemia provocată de coronavirus, susțin unii cercetători britanici. Aceștia au vorbit în fața Camerei Comunelor, considerând improbabil ca un eventual vaccin să elimine pentru totdeauna acest coronavirus, relatează agenția EFE.

„Această infecție nu va dispărea, acum este o infecție endemica umană”, a spus în timpul audierii din Parlamentul de la Londra epidemiologul Jeremy Farra, care a cerut să se evite o stare de relaxare în timpul acestei veri, apreciind că acum ne aflăm într-o “etapă crucială” pentru prevenirea unui al doilea val epidemic.

„În realitate, chiar dacă vom avea un vaccin sau tratamente mai bune, umanitatea va continua să trăiască cu acest virus mulți, mulți ani”, a adăugat Farra.

La rândul său, profesorul John Bell, de la Universitatea Oxford, a estimat ca este puțin probabil ca pandemia să se termine, în pofida rezultatelor preliminare încurajatoare ale cercetărilor pentru găsirea unui vaccin la care participa și această instituție.

Marea Britanie: Un al doilea val de coronovarius ar putea duce la peste 120.000 de decese în această iarnă

„Realitatea este că acest patogen este aici pentru totdeauna, nu pleacă nicăieri”, a afirmat John Bell în fața parlamentarilor britanici, estimând, de asemenea, că vor exista ierni cu o revenire a noului coronavirus.


Întrebat despre un vaccin, el a apreciat ca, odată descoperit, acesta nu va avea un efect pentru mult timp, astfel că va fi nevoie de cicluri de vaccinare succesive.

Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, experții italieni spun că al doilea val este posibil

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Copil nenorocit pe viață de personalul unui spital din Anglia. Familia primește compensații de 37 de milioane de lire sterline

Gorjean căutat în Marea Britanie pentru spălare de bani se ascundea pe litoral. Prins în Costinești