in

Lancashire intră în faza III a restricțiilor, alături de Liverpool. Guvernul dă ultimatum primarului din Manchester

Regiunea Lancashire din Anglia a ajuns la un acord cu Guvernul condus de Boris Johnson pentru a intra în faza a treia, cea mai dură, a restricțiilor pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Potrivit Daily Mail, regiunea ar fi primit 30 de milioane de lire sterline de la guvernul britanic pentru a face față restricțiilor, cu toate că a fost anunțat un ajutor de numai 12 milioane de lire sterline.

În același timp Boris Johnson amenință că va impune restricțiile din faza a treia în Manchester, în ciuda opoziției din partea liderilor locali și a unor deputați conservatori.

În faza a treia, toate barurile și pub-urile care nu servesc mâncare se închid, iar oamenii din case diferite nu se mai pot întâlni nici în interior, nici în exterior. Se așteaptă ca peste 1.100 de localuri din Liverpool să fie închise începând cu miezul nopții. Cazinourile, casele de pariuri și showroom-urile fiind lăsate să funcționeze încă 48 de ore în plus.

Marea Britanie. Se are în vedere un „lockdown” total de două săptămâni. Specialiștii: „Ar reduce la jumătate numărul deceselor de COVID-19”

Ministerul Sănătății a anunțat că va exista un pachet de sprijin pentru Lancashire de 12 milioane de lire sterline, precum și mai mulți bani pentru un „grup de lucru” de redresare economică în următoarele șase luni. Surse locale susțin că în total că se va ajunge la 30 de milioane de lire sterline.


Confruntarea cu privire la Manchester pare să se adâncească, guvernul avertizând că va trece peste primarul din Manchester, Andy Burnham.

Acesta și-a reiterat cererea de primi mai mult sprijin financiar, după ce a spus că nordul este tratat ca un „miel de sacrificiu” și un „canar în mina de cărbune” cu restricții experimentale.

El a susținut că dacă Londra – care intră în faza a doua de mâine – ar fi în aceeași poziție, ar exista o revoltă la nivel național.

Johnson se confruntă, de asemenea, cu o presiune crescândă din partea experților SAGE care susțin un lockdown total pe un termen scurt, de două săptămâni, în întreaga țară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Moment șocant în Londra: Poliția oprește o nuntă de 100 de persoane. Proprietarul localului, pasibil de plata unei amenzi de 10.000 de lire sterline

Rusia răspândește FAKE NEWS despre vaccinul britanic: Vă transformă în MAIMUȚE!