in

Marea Britanie: Guvernul anunță alte 274 de decese și 24.405 de cazuri noi de COVID-19. SAGE: Închideți țara pentru o lună!

Alte 274 de decese și 24.105 cazuri de COVID-19 au fost anunțate azi în Marea Britanie, în timp ce consilierii medicali ai guvernului solicită un lockdown imediat, pentru cel puțin o lună, de tipul celor care vor intra în vigoare în Germania și Franța.

Grupul științific al guvernului a trimis astăzi, 30 octombrie, un avertisment premierului Boris Johnson potrivit căruia numărul deceselor se îndreptă spre 85.000, scrie MailOnline.

SAGE a avertizat că premierul a ratat un lockdown pe termen scurt și că va fi nevoie de o intervenție mai lungă și mai severă pentru reduce numărul cazurilor și pentru a nu supraaglomera spitalele. În prezent, spitalele NHS se umplu rapid cu pacienții infectați cu coronavirus, numărul acestora crescând cu aproximativ o treime în ultima săptămână.

Guvernul britanic, gata să introducă un nou nivel al restricțiilor. Ce înseamnă un „lockdown” de nivelul PATRU

SAGE spune că spitalele ar putea fi depășite de situație până la jumătatea lunii decembrie.

Surse guvernamentale au declarat că nu este încă „prea târziu pentru a salva Crăciunul” dacă va fi introdus imediat un blocaj de o lună, în care barurile, restaurantele și sălile de sport ar fi închise din nou.

Un raport al Oficiului Național de Statistică a constatat că infectările zilnice cu coronavirus în Anglia au crescut cu 50%, săptămâna trecută.

O analiză MailOnline arată că 19 trusturi NHS tratează deja mai mulți pacienți acum decât în cele mai întunecate zile ale pandemiei, din primăvară.

Trusturile din zonele de nivel trei, precum Nottingham, Liverpool și Doncaster, înregistrează până la de trei ori numărul pacienților cu Covid-19, comparativ cu jumătatea lunii aprilie, iar în față mai sunt cinci luni de iarnă.
Ați încălca regulile guvernului britanic pentru a petrece Crăciunul cu familia și prietenii?

Risc ridicat de deces pentru persoanele testate pozitiv cu gripă și COVID-19. Guvernul britanic restricționează exporturile de vaccinuri antigripale