in

Londra: Cercetătorii au identificat șase forme de bază ale bolii cauzate de coronavirus

Cercetătorii de la Royal College din Londra au identificat șase forme de bază ale bolii cauzate de coronavirusul de tip nou COVID-19.

Potrivit Sky News, acestea diferă una de cealaltă în funcție de simptome, ceea ce permite evaluarea riscului apariției unor complicații grave și spitalizarea pacientului.

Principalele simptome ale infecției cu coronavirus sunt trei: tusea, febra ridicată și pierderea mirosului, însă s-a constatat că prezența sau absența unor simptome mai puțin răspândite sau rare pot indica gravitatea bolii într-un caz sau altul.

În prima și a doua formă de COVID-19, determinate de oamenii de știință, există simptome caracteristice gripei: fără sau cu temperatură. A treia formă (gastrointestinală) se caracterizează prin absența tusei, dar cu diaree, pierderea poftei de mâncare și creșterea temperaturii corpului.

Marea Britanie – contracte pentru zeci de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 cu două companii farmaceutice din Europa

Aceste trei forme sunt caracterizate ca fiind ușoare, deoarece în dezvoltarea lor numai 1,5% – 4,4% dintre pacienți au nevoie de asistență respiratorie.


În cazul celorlalte trei forme ale bolii, acest indicator a fost de 8,6%, 9,9% și, respectiv, 19,8%. În cea de-a patra formă a bolii, la principalele simptome se adaugă sentimentul de oboseală, iar a cincea este însoțită și de confuzie și durere musculară.

Cea de-a șasea și cea mai severă formă a bolii, în care jumătate dintre pacienți au fost spitalizați, se caracterizează prin pierderea poftei de mâncare, diaree și dureri abdominale, combinate cu dificultăți respiratorii, dureri în piept și mușchi, oboseală și confuzie.

Potrivit cercetătorilor, pacienții care au prezentat forme mai severe de COVID-19 au fost în medie mai în vârstă și au prezentat o sănătate mai slabă, prezența surplusului de greutate și a bolilor cronice, inclusiv a diabetului și a bolilor respiratorii.

Coronavirus, primele semne: vă pierdeți gustul și mirosul. «Aceste simptome apar imediat după infectare»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Marea Britanie: Dezinformările legate de COVID produc victime. Se cere oprirea răspândirii acestor știri pe rețelele sociale

Alți 28 de cetățeni români infectați cu COVID-19 la o fermă din Anglia