in

Londra intră în nivelul trei al restricțiilor pentru pandemia de COVID-19. O nouă variantă a coronavirusului îngrozește sud-estul Angliei

Capitala Marii Britanii va intra în faza a treia a restricțiilor pentru pandemia de COVID-19, de miercuri, 16 decembrie, potrivit BBC. De asemenea, zone din Essex și Hertfordshire vor fi supuse acelorași măsuri.

În faza a treia a restricțiilor, restaurantele, barurile și cafenelele se vor închide, cu excepția serviciilor de tip takeaway sau delivery. De asemenea, se vor închide și hotelurile sau alte spații de cazare.

Sporturile în aer liber, cum ar fi golful sau tenisul, sunt permise în continuare, însă fără spectatori.

Totodată, angajații trebuie să muncească de acasă, acolo unde este posibil.

Sunt permise întrunirile la care participă maxim șase persoane, în spații deschise, precum parcurile sau plajele.

Vor rămâne deschise sălile de sport, saloanele de înfrumusețare și magazinele, însă cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise.


Ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock, a făcut azi anunțul potrivit căruia aproximativ 10 milioane de oameni din sud-estul Angliei vor fi în faza a treia a restricțiilor, și a avertizat că o nouă tulpină de coronavirus ar putea duce la creșterea cazurilor.

Marea Britanie reduce perioada de autoizolare la zece zile. De când intră în vigoare măsura

Ministrul a declarat pentru Camera Comunelor că noile reguli vor intra în vigoare la Londra chiar după miezul nopții de marți, provocând indignare în rândul oamenilor de afaceri, scrie Daily Mail.

În aceste condiții, aproximativ 60% din populația Angliei va fi în cea mai ridicată fază a restricțiilor – deși guvernul anunțase că va exista o relaxare timp de cinci zile, de pe 23 decembrie, ca parte a planului de Crăciun.

Hancock a anunțat că oamenii de știință au identificat o „nouă variantă” a virusului care părea să se răspândească în sudul Angliei.

„Am identificat o nouă variantă a coronavirusului, care ar putea fi asociată cu cea mai rapidă răspândire în sud-estul Angliei”, a spus Hancock.

„Analiza inițială sugerează că această variantă se răspândește mai repede decât cele existente. În prezent, am identificat peste 1.000 de cazuri cu această variantă, predominant în sudul Angliei, deși au fost identificate cazuri în aproape 60 de zone diferite, iar numărul acestora crește rapid”, a anunțat ministrul Sănătății.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român condamnat la închisoare pentru prezentarea unui test COVID fals

„Nu veniți la Londra!”, apel șoc al ministrului Sănătății, Hancock le cere britanicilor să evite Oxford Street pentru cumpărăturile de Crăciun