Marea Britanie începe testele pentru a treia doză de vaccin. Studiul debutează în iunie

Marea Britanie demarează teste pentru a stabili dacă este necesară administrarea unei a treia doze de vaccin, în toamnă, pentru a spori protecția împotriva noilor variante ale coronavirusului.

Publicul din Marea Britanie este îndemnat să ia parte la studii pentru a afla dacă o a treia doză de vaccin contra COVID ar putea proteja împotriva noilor variante.

Toate cele șapte vaccinuri comandate de Marea Britanie vor fi testate pe persoanele active pe piața muncii și cele peste 75 de ani, ca parte a unui studiu. Vor fi colectate date privind efectele secundare și răspunsul imun.

Constatările vor ajuta la să se ia decizia dacă este necesară re-vaccinarea unor persoane în toamnă.

Studiul Cov-Boost va începe în iunie și va include 3.000 de persoane de toate vârstele care au primit prima doză în decembrie sau ianuarie, pentru a testa dacă este necesară administrarea unei a doua doze de rapel.

„S-ar putea ca unele grupe de vârstă să nu aibă nevoie de un rapel și altele să aibă nevoie”, a spus prof. Saul Faust de la Universitatea din Southampton, cercetător șef al studiului citat de BBC.

Anglia a lansat pașaportul de vaccinare. Poate fi descărcat direct pe telefoanele mobile

„Nu încercăm să spunem că unul este mai bun decât celălalt. Scopul este de a afla dacă ar trebui să existe o campanie de rapel și ce vaccin să utilizeze”, a mai spus el.

Prof. Faust a spus că nu se așteaptă ca niciun vaccin să fie „dăunător”, dar unele ar putea provoca febră mare sau durere intensă în braț, de exemplu, ceea ce ar fi util să știm.

Vaccinurile vor fi testate în 18 locații din Marea Britanie: Southampton, Londra (University College Hospital, Guy’s and St Thomas ‘Hospital și Northwick Park Harrow), Leicester, Bournemouth, Portsmouth, Wrexham, Bradford, Oxford, Glasgow, Leeds, Cambridge, Birmingham, Brighton, Stockport , Liverpool și Exeter.

Participanții vor fi rugați să realizeze un jurnal cu eventualele efecte secundare după o a treia doză, care ar putea fi unul din șapte vaccinuri COVID diferite, iar cercetătorii vor testa răspunsul imun al participanților după una, trei și 12 luni.

În plus față de dozele de AstraZeneca, Pfizer și Moderna, unor persoane li se vor administra doze de vaccinuri de la Novavax, Janssen, Valneva și CureVac, care sunt în prezent testate la un număr mare de oameni, dar care nu au fost încă aprobate de autoritatea de reglementare din Marea Britanie.

De asemenea, va exista un grup de control, căruia i se va administra un vaccin fals.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Londra: Bărbat de 42 de ani, împușcat într-o parcare. Suspecții sunt încă în libertate

Revoltă violentă în Țara Galilor. Mașini incendiate, case distruse