in

Marea Britanie: Mutațiile coronavirusului îi îngrijorează pe specialiști. O nouă variantă braziliană ar putea să fie rezistentă la vaccinuri

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu mai multe mutații super-infecțioase ale coronavirusului, având în vedere că infectările sunt în creștere pe tot globul, iar o variantă braziliană ar putea fi imună la vaccinurile actuale.

De asemenea, experții spun că există mari șanse ca virusul să mute și să facă sistemul imunitar și vaccinurile neputincioase.

Peste 90 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în întreaga lume de când a început pandemia, cifrele crescând cu 33,8% doar în ultimele două luni, arată Daily Mail.

Oamenii de știință care consultă Guvernul cred că vaccinurile actuale vor funcționa în continuare împotriva oricăreia dintre variantele recent observate – dar pot fi mai puțin eficiente.

Marea Britanie a fost deja afectată de două variante extrem de infecțioase, una care a apărut pentru prima dată în Kent și alta care adusă din Africa de Sud.

Există îngrijorări cu privire la o nouă variantă, braziliană, care încă nu a fost depistată în Marea Britanie.


Dr. Ali Mokdad, epidemiolog de la Universitatea din Washington, a avertizat că laboratoarele din întreaga lume înregistrează mai multe variante ale virusului, din cauza numărului crescut de infectări.

El a declarat pentru DailyMail: „Creșterea mutațiilor este de așteptat, deoarece există o circulație mai mare a virusului și mai multe șanse ca o mutațiile să apară”.

Marea Britanie, atacată de A DOUA MUTAȚIE a coronavirusului, și mai agresivă, provenită din Africa de Sud

Varianta Kent a devenit rapid cel mai dominant coronavirus din Marea Britanie. Treizeci și șase de cazuri ale virusului din Africa de Sud au fost de asemenea găsite în Marea Britanie

Oamenii de știință se tem că mutațiile ar putea evita imunitatea provocată de vaccinuri. Nu există dovezi care să sugereze că oricare dintre variante sunt mai mortale, dar vor declanșa totuși mai multe decese, deoarece vor infecta probabil mai mulți oameni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum se pregătesc oficialii britanici pentru un mare număr de morți din cauza COVID. În timpul primului val, panica a dus la decizii șocante

Boris Johnson îi roagă pe britanici să rămână în case în acest weekend: „Trebuie să ținem acest virus sub control”