in

Marea Britanie: Restricții până când toată populația adultă va fi vaccinată

Marea Britanie ar putea să mențină în vigoare „anumite restricții” pentru a limita răspândirea coronavirusului până când întreaga populație adultă va fi vaccinată, a declarat Susan Hopkins, directorul executiv al Public Health England, informează Reuters.

Directorul Public Health England a mai spus că unele dintre restricţii ar putea fi menţinute şi dincolo de momentul în care întreaga populație adultă va fi vaccinată.

„Cred că vom avea anumite măsuri în vigoare până când toată populaţia va fi vaccinată, cel puţin toată populația adultă”, a precizat Susan Hopkins pentru Sky News.

Marea Britanie este pe cale să iasă din lockdown mai devreme decât se preconizase

„Dar, chiar și atunci, cred că va trebui să cunoaștem mai multe lucruri despre transmiterea virusului înainte de a putea să relaxăm toate restricțiile și să ne întoarcem la viața de dinainte de pandemie”, a adăugat ea.

Până vineri, Marea Britanie a vaccinat aproximativ 13,5 milioane de persoane şi a instituit noi controale stricte la frontieră, care fac să devină ilegale deplasările turistice, pentru a împiedica pătrunderea în ţară a noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2.

Mai mulți miniștri din guvern au fost criticați, inclusiv de către membri ai Partidului Conservator, din care face parte şi prim-ministrul Boris Johnson, pentru faptul că au transmis populației mesaje contradictorii în legătură cu relaxarea restricțiilor.
Român din Anglia rupe în bătaie un compatriot. L-a bătut cu o crosă de golf până i-a fracturat coloana. Concluzia agresorului: „Un animal de rahat. MERITA!”

Marea Britanie a înregistrat în 2020 cea mai puternică scădere economică, de la Marele Îngheț din 1709