in

Marea Britanie revizuiește numărul morților de COVID-19. Sunt cu aproape 5.000 mai puțini decât s-a anunțat oficial

Numărul oficial al deceselor din Marea Britanie cauzate de COVID-19 este cu 5.000 mai mic, după ce oficialii din sănătate au decis să includă în statistică doar persoanele care au murit în termen de 28 de zile de la un test pozitiv, scrie Daily Mail.

Ministerul Sănătății și Asistenței Sociale din Marea Britanie (DHSC) a redus numărul morților în urma unei analize a modului în care Autoritatea pentru Sănătate Publică din Anglia calculează zilnic cifrele deceselor de Covid-19.

Oficialii au declarat că numărul britanicilor care au murit în termen de 28 de zile de la testarea pozitivă a fost de 41.329 – în scădere de la 46.706 de decese raportate de Guvern marți, 11 august.

Marea Britanie nu mai publică numărul deceselor de COVID19. Există suspiciuni…

Cu toate acestea, cifrele separate publicate de Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie arată că au fost înregistrate 56.800 de decese în Regatul Unit, unde Covid-19 a fost menționat pe certificatul de deces.

Până acum, scrie publicația citată, Ministerul Sănătății a numărat pe oricine a murit, în orice moment – din orice cauză – după testarea pozitivă.

De acum, decesele care survin după 60 de zile de la o testare pozitivă vor fi adăugate doar dacă pe certificatul de deces apare Covid-19 apare, a arătat DHSC.

Oficialii au declarat că la 88% dintre pacienții care au murit de Covid-19, decesul a survenit în 28 de zile de la testarea pozitivă, cifra totală fiind de 41.329. Aproximativ 96% din decese au loc într-un interval de 60 de zile de la testarea pozitivă pentru coronavirus.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a cerut luna trecută o revizuire urgentă a modului în care se calculează zilnic cifrele deceselor de Covid-19.

Marți, 11 august, Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi în ultimele șapte săptămâni, cu 1.148 de infecții în 24 de ore.

Austria, crește îngrijorător numărul de infecții COVID-19, record în ultimele 24 de ore, Viena are cele mai multe cazuri
Scoțienii cer independența. Majoritatea vor separarea de Regatul Unit

Tragedie în Marea Britanie: Trei morți și șase răniți în urma deraierii unui tren de călători