in

Marea Britanie: Se caută voluntari care să fie infectați DELIBERAT cu CORONAVIRUS

Sute de voluntari urmează să fie infectați în mod deliberat cu coronavirus pentru a accelera testele experimentale asupra vaccinurilor din Marea Britanie.

Oamenii de știință britanici vor fi primii din lume care vor efectua un studiu controversat, în care voluntarii sunt infectați în mod deliberat cu coronavirus, în cursa contratimp pentru a găsi un vaccin eficient, scrie Daily Mail.


Așa numitele  „challenge trials” – care ar putea accelera aprobarea vaccinurilor – vor începe în ianuarie, la o clinică din estul Londrei.

Breaking News! Marea Britanie înregistrează cele mai multe cazuri zilnice de COVID-19 de la 1 mai

Participanții vor fi infectați cu o doză de SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, la o lună după ce au fost vaccinați, potrivit Financial Times.

Studiul, finanțat de guvern, ar putea ajuta producătorii de medicamente să-și testeze vaccinurile COVID-19 fără să aștepte ca voluntarii să se infecteze în mod natural, în comunitate.

Se așteaptă ca între 100 și 200 de participanți să fie recrutați pentru proces.

Astfel de studii sunt desfășurate în mod obișnuit de oamenii de știință care încearcă să dezvolte un vaccin și au fost utilizate în malarie, febră tifoidă și gripă. Dar, spre deosebire de aceste boli, în cazul coronavirusului nu există un tratament, deci nu există nimic care să împiedice participanții să se îmbolnăvească grav sau chiar sa moară.Breaking News! Marea Britanie înregistrează cele mai multe cazuri zilnice de COVID-19 de la 1 mai

Breaking News! Marea Britanie înregistrează cele mai multe cazuri zilnice de COVID-19 de la 1 mai

Unul din cinci adulți din Marea Britanie refuză să se vaccineze împotriva COVID-19