in

Marea Britanie trece pragul pentru imunitatea de turmă. Peste 73% din populație, protejată împotriva COVID19

Marea Britanie va trece pragul pentru imunitatea de turmă luni, 12 aprilie, când peste 73% din populație va beneficia de protecție împotriva coronavirusului, spun oamenii de știință.

Modelul transmis de University College London (UCL) sugerează că 73,4% din populație va avea protecție împotriva COVID până pe 12 aprilie, scrie Daily Mail.

Cifrele depășesc estimările Imperial College – care arătau că doar 34% din populație ar avea anticorpi, până la sfârșitul lunii trecute.

Imunitatea de turmă se obține atunci când o boală infecțioasă se oprește din răspândirea naturală în cadrul unei populații, atunci când sunt protejați suficient de mulți oameni împotriva bolii.

SAGE a lansat modelarea Imperial College în această săptămână și a sugerat că ridicarea completă a restricțiilor în iunie ar putea duce la peste o mie de decese pe zi, în această vară.

Dar datele UCL arată că Marea Britanie ar putea să ridice blocarea complet, până pe 21 iunie, data stabilită de premierul Boris Johnson.

Oamenii care au avut COVID-19 au imunitate la coronavirus „doar câteva luni”

Pe 30 martie, Oficiul Național de Statistică (ONS) a arătat că 54,7% dintre persoanele din Anglia aveau proteinele de combatere a virusului, în săptămâna care se încheia pe 14 martie, în creștere de la 50,8%, în săptămâna precedentă.

Dar, din acel moment, încă 7,1 milioane au făcut prima doză de vaccin, aducând totalul la 31.707.594 – în timp ce se înregistrau alte 100.000 de cazuri de COVID.

Modelarea UCL examinează decesele în timp real, infecțiile, vaccinările și internările în spitale – printre alți factori – pentru a determina rata actuală R din Marea Britanie, de 1,12.

Boris Johnson a anunțat că pub-urile și restaurantele în aer liber se redeschid de luni, declarând că cele patru teste pentru trecerea la următoarea etapă au fost îndeplinite.
BREAKING NEWS! Vaccinul Oxford/AstraZeneca interzis în Marea Britanie pentru persoanele sub 30 de ani. 19 persoane au murit din cauza cheagurilor de sânge pe creier

Scene de violență extremă în Belfast, Irlanda de Nord. Loialiștii au incendiat un autobuz și au agresat un jurnalist