in

Marea Britanie. Vaccinul AstraZeneca, interzis celor sub 30 de ani, din cauza apariției cheagurilor de sânge

Vaccinarea cu produsul Oxford/AstraZeneca ar putea fi oprită în Marea Britanie pentru adulții mai tineri, din cauza riscului apariției cheagurilor de sânge.

Channel 4 News a anunțat că Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor Medicale (MHRA) ia în considerare propunerea de restricționare a vaccinului menționat la persoanele mai tinere.

O decizie ar putea fi luată încă de azi, 6 aprilie, directorul executiv al MHRA, dr. June Raine, declarând, potrivit Metro: „Oamenii ar trebui să continue să se vaccineze atunci când sunt invitați să facă acest lucru. Revizuirea noastră detaliată este în curs de raportare a unor tipuri foarte rare și specifice de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute, în urma administrării vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca. Nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la vreo acțiune de reglementare.”

Ieri, Neil Ferguson, supranumit „profesorul Lockdown”, fost membru al grupului consultativ guvernamental SAGE, a spus că dezvoltarea cheagurilor de sânge la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul ridică noi întrebări cu privire la faptul dacă tinerilor ar trebui să li se administreze acest produs.

El a declarat: „În ceea ce privește datele din acest moment, există dovezi din ce în ce mai puternice că există un risc rar asociat, în special cu vaccinul AstraZeneca, dar poate fi asociat la un nivel inferior cu alte vaccinuri, al acestor cheaguri de sânge neobișnuite cu număr scăzut de trombocite.”

Tensiunile continuă: AstraZeneca nu a informat UE despre 29 de milioane de doze de vaccin pe care se pregătea să le exporte în Marea Britanie. Dozele erau ascunse în Italia

„Se pare că riscul este legat de vârstă și ar putea fi posibil – dar datele sunt mai slabe în acest sens – legat de sex.”

„Astfel, cu cât ești mai în vârstă, cu atât riscul este mai mic și cu atât este mai mare riscul de COVID, astfel ecuația risc-beneficiu indică într-adevăr spre vaccinare.”

„Cred că devine puțin mai complicat atunci când ajungeți la grupe de vârstă mai tinere, în care ecuația risc-beneficiu este mai complicată.

Profesorul Ferguson a declarat că MHRA și Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) au „luat în considerare această problemă foarte urgent”.

Vineri, MHRA a anunțat că a identificat 30 de cazuri rare de cheaguri de sânge – cu șapte decese – din 18,1 milioane de doze de vaccin AstraZeneca administrate până la 24 martie inclusiv, în Marea Britanie.

Acest lucru vine după ce mai multe țări europene și-au revizuit politica de implementare a vaccinului.

Profesorul Paul Hunter, microbiolog medical la Universitatea East Anglia, a declarat că apariția „grupurilor” de cheaguri în rândul persoanelor care au făcut vaccinul AstraZenca în diferite țări a sugerat din ce în ce mai mult că nu este o „asociație aleatorie”.

„Este clar că trebuie mai multă muncă, dar cred că dovezile se îndreaptă mai mult către faptul că sunt legate în mod cauzal în acest moment”, a spus el.
Zăpadă și gheață în Marea Britanie după temperaturi de 18-24C. Ar putea fi cea mai rece lună aprilie din ultimii 30 de ani

Un român a devalizat magazinele de cosmetice din Worcester