in

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, veste bombă: „Vaccinul anti-COVID va trebui făcut anual”

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat că, cel mai probabil, vaccinul anti-COVID va trebui făcut anual, precum cel pentru gripă, la acest moment neștiindu-se cât durează de fapt imunizarea creată.

La rândul său, un expert medical din Marea Britanie a spus că cei vaccinați și-ar putea pierde imunitatea până la finalul campaniei, în această toamnă, potrivit Daily Mail.

Hancock a mai spus că lansarea vaccinării din Marea Britanie se accelerează către ținta de două milioane pe săptămână prevăzută de guvern.

El a spus că Marea Britanie vaccinează acum 200.000 de persoane pe zi și se apropie rapid de rata necesară pentru imunizarea celor mai vulnerabili, până la mijlocul lunii februarie.

Hancock a mai dezvăluit că toți adulții din Marea Britanie vor fi vaccinați până la toamnă.

În aceste zile au fost trimise 500.000 de scrisori care îi invită pe cei peste 80 de ani să se prezinte la vaccin.

Hancock a declarat pentru Sky News: „În acest moment avem peste 200.000 de persoane vaccinate în fiecare zi. Am vaccinat acum aproximativ o treime din cei peste 80 de ani, așa că facem progrese semnificative”.

Urgie în Marea Britanie. Peste 1300 de decese provocate de COVID-19. Este alertă maximă!

El a spus că eforturile vor fi stimulate și mai mult de deschiderea centrelor de vaccinare în masă, săptămâna care urmează.

Dar Hancock a avertizat, de asemenea, că este „foarte probabil” ca oamenii să fie vaccinați împotriva COVID anual, ca și în cazul gripei.

„Cred că este foarte probabil să existe un program de dublă vaccinare pe termen mediu, pentru gripă și pentru COVID”, a declarat ministrul Sănătății.

El a adăugat: „Ratele de vaccinare împotriva gripei sunt la cel mai înalt nivel existent vreodată. Peste 80% dintre cei peste 65 de ani au fost vaccinați pentru gripă anul acesta, o creștere față de anul trecut, când procentul a fost în jur de 70%.”
Urgie în Marea Britanie. Peste 1300 de decese provocate de COVID-19. Este alertă maximă!

Polițiștii britanici, acuzați de exces de zel. Ministrul de Interne le ia apărarea: „Nu vor ezita să ia măsuri”