in

OMS: Tulpina indiană – mai contagioasă și mai rezistentă la vaccinuri

Varianta indiană a coronavirusului, care s-ar putea afla în spatele escaladării pandemiei în sudul Asiei, a arătat în studii de laborator că ar putea fi mai contagioasă și mai rezistentă la vaccinări și tratamente, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de EFE.

Varianta include mutații „asociate unei intensificări a transmiterii” și o capacitate mai mică de neutralizare a virusului prin unele tratamente cu anticorpi monoclonali, a precizat OMS în raportul său epidemiologic săptămânal, potrivit G4Media.

De asemenea, unele analize realizate în SUA arată o posibilă reducere a efectelor neutralizatoare a vaccinurilor împotriva acestei variante.

Marea Britanie a hotărât să nu trimită vaccinuri Indiei, țară grav afectată de coronavirus

Astfel, studii preliminare cu vaccinul Novavax-Covaxin au arătat că acest ser nu este capabil să neutralizeze varianta indiană, potrivit OMS.

Varianta indiană, detectată inițial la pacienți din această țară la sfârșitul anului 2020, este studiată prin intermediul a peste 1.200 de secvenței ale genomului său în 17 țări, printre care India, Marea Britanie, SUA și Singapore.


În pofida preocupării față de incidența acestei mutații în India și care reprezintă deja aproape 40% din noile cazuri globale, OMS o consideră deocamdată doar „o variantă de interes” și nu „o variantă îngrijorătoare”.

Variantele care suscită un nivel maxim de alertă sunt considerate cele din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.
S-a stabilit cum vom circula vara aceasta în Europa. Vor intra în vigoare „Certificatele UE COVID-19”

Marea Britanie. S-a sinucis la doar 23 de ani. „Părea fericită și mulțumită”