in

Vaccinul Oxford împotriva COVID-19 „funcționează perfect” și creează o imunitate puternică

Vaccinul Oxford împotriva coronavirusului funcționează „perfect” și creează o imunitate puternică, au anunțat cercetătorii.

Pe vaccinul dezvoltat la Universitatea Oxford se bazează mari speranțe în combaterea și chiar eradicarea coronavirusului care a generat o criză mondială fără precedent.

Spre deosebire de vaccinurile tradiționale care utilizează un virus slăbit, sau cantități mici din acesta, vaccinul Oxford face ca organismul să facă parte din virus în sine.

Cercetătorii au descoperit că această tehnologie funcționează, la fel ca și în cazul virusurilor similare din trecut.

Un studiu a constatat că vaccinul oferă în mod eficient instrucțiuni pentru proteina Covid, pe care celulele o copiază de mii de ori și apoi o produc în cantități mari.

Astfel, sistemul imunitar este pregătit să recunoască boala și să o combată fără ca persoana să se îmbolnăvească, arată Daily Mail.

Dr. David Matthews, de la Școala de Medicină Celulară și Moleculară (CMM) din Bristol, care a condus cercetarea, a spus: „Până în prezent, tehnologia nu a reușit să ofere răspunsuri cu o astfel de claritate, dar acum știm că vaccinul funcționează cum ne așteptam și aceasta este doar o veste bună în lupta noastră împotriva bolii.”

Medic de 28 de ani, participant voluntar la testarea vaccinului de la Oxford, moare din cauza complicațiilor COVID-19

Oamenii de știință au descoperit că instrucțiunile din vaccin au fost copiate cu precizie de către celule.

Sarah Gilbert, care conduce studiul de la Universitatea Oxford, a declarat: „Studiul confirmă faptul că cantități mari de proteine ​​coronavirus sunt produse cu o mare acuratețe și acest lucru ajută la explicarea succesului vaccinului în inducerea unui răspuns imun puternic.”

La conferința de presă din Downing Street, consilierul medical guvernamental Sir Patrick Vallance a spus: „Lucrurile progresează, există vaccinuri care produc un răspuns imun, sunt în faza a treia a studiilor clinice, dar rămân de părere că posibilitatea utilizării pe scară mai largă a vaccinurilor nu va fi posibilă până în primăvara anului viitor, până când vom obține suficiente doze și o înțelegere suficientă a rezultatelor pentru a le utiliza.”Alertă în Europa: Numărul de cazuri zilnice de COVID-19 depășește 200.000

Româncă în vârstă de 50 de ani, spulberată de o motocicletă în Londra