in

Panică în Marea Britanie: A fost descoperită o nouă tulpină mutantă a coronavirusului

O nouă tulpină COVID care ar putea face ineficiente vaccinurile dezvoltate până acum a fost identificată în Marea Britanie, anunță oamenii de știință.

Tulpina – numită B.1.525 – a fost reperată deja la 33 de persoane, dar experții spun că numărul cazurilor ar putea fi mult mai mare.

Autoritățile din domeniul sănătății vor lista astăzi, 16 februarie, oficial noua variantă, în timp ce se efectuează teste suplimentare, potrivit MailOnline.

Însă noua varianta nu va fi listată instantaneu ca tulpină mai periculoasă, precum cele din Africa de Sud și Kent.

Varianta Kent a coronavirusului „va deveni tulpina dominantă la nivel global”

Varianta are, de asemenea, mutația Q677H pe proteina esențială, ceea ce ar putea să facă virusul rezistent la vaccinuri. De asemenea, mai spun oamenii de știință, există asemănări între aceasta și tulpina Kent, despre care studiile arată că este cu până la 70 la sută mai infecțioasă, dar și mai mortală.

Varianta B.1.525 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie la mijlocul lunii decembrie și s-a răspândit deja în 11 țări, inclusiv în SUA, Canada și Danemarca, care nu se află pe „lista roșie” a Regatului Unit.

Marea Britanie a identificat mai multe variante Covid de când a început pandemia

Tulpina Kent, dominantă acum în Regatul Unit, este mai infecțioasă. Varianta sud-africană – B.1.351 – a fost de asemenea găsită la pacienți din Marea Britanie.
Amendat cu 500 de lire sterline la sosirea în Marea Britanie. Susține că habar nu avea de noile reguli cu privire la carantină

Anglia. Harta ieșirii din lockdown: Restricții până în iulie