in

Panică în Marea Britanie: Zeci de cazuri de coagulare a sângelui după vaccinarea cu produsul AstaZeneca

Agenția britanică de reglementare a medicamentelor a anunțat joi, 1 aprilie, că a identificat 30 de cazuri rare de coagulare a sângelui după administrarea serului anti-Covid dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca/

Cifra este cu 25 de cazuri mai multe decât fuseseră raportate la jumătatea lunii martie.

Medicines and Healthcare products Regulatory Agency din Marea Britanie (MHRA)a anunțat, potrivit Reuters, că nu a primit astfel de notificări în cazul vaccinului produs de Pfizer și BioNTech.

Oficialii din sănătate au precizat, totodată, că beneficiile vaccinului în prevenirea Covid-19 depășesc cu mult orice posibil risc de formare de cheaguri de sânge.

Cinci britanici vaccinați cu AstraZeneca au suferit cheaguri de sânge. Un bărbat a murit din această cauză

Unele țări au restricționat utilizarea serului dezvoltat de AstraZeneca, în timp ce altele au reluat vaccinările cu acest produs. În prezent, continuă investigarea raportării unor rare, dar uneori severe, incidente de ordin trombo-embolic.

Pe 18 martie, agenția britanică de reglementare a medicamentelor a anunțat că au fost înregistrate 5 cazuri de formare de cheaguri de sânge la creier, din 11 milioane de doze administrate. Din aceste 5 cazuri, unul ar fi dus la deces.

Joi, dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate, au fost raportate 22 de cazuri de tromboză la nivelul sinusurilor cerebrale, afecțiune extrem de rară, și 8 cazuri de coagulare asociată cu o scădere a numărului trombocitelor.
SCANDAL în Marea Britanie. Se pregătesc pașapoartele pentru vaccinare. „O măsură segregaționistă și discriminatorie”

Este IMAGINEA ZILEI în Anglia. Vânzătoarea a dezarmat tâlharul și l-a bătut cu propria pușcă – VIDEO