in

Polițiștii britanici, acuzați de exces de zel. Ministrul de Interne le ia apărarea: „Nu vor ezita să ia măsuri”

Ministrul de Interne britanic, Priti Patel, ia apărarea polițiștilor care au început aplicarea strictă a normelor Covid, care includ amenzi de 200 de lire sterline și o toleranță mai mică față de încălcarea regulilor.

Ministrul a avertizat că ofițerii „nu vor ezita” să ia măsuri din cauza numărului tot mai mare de noi cazuri Covid-19 are arată că este nevoie de o „aplicare în forță” în cazul în care oamenii încalcă în mod clar regulile.

Numărul morților din cauza Covid-19 din Marea Britanie a trecut de 80.000, după ce ieri s-au înregistrat 1.035 de decese și este posibil ca totalul să depășească 100.000 până la sfârșitul lunii ianuarie.

Poliția din Derbyshire a dat amendat cu 200 de lire sterline două femei care au mers să se plimbe într-un loc situat la aproximativ cinci mile de casele lor, potrivit Daily Mail.

Alți trei ofițeri de poliție sunt acuzați că au oprit o femeie care părăsise locuința de mai multe ori într-o zi.

O altă femeie, care susține că „stătea pe o bancă” pe faleza din Bournemouth, a fost reținută de polițiști.

Forțele din toată Anglia au îndemnat oamenii să rămână acasă și să evite călătoriile, în timp ce continuă să îi amendeze pe cei care încalcă regulile Covid.

Londra: Primarul Sadiq Khan a declarat situație de URGENȚĂ. Măștile sunt OBLIGATORII în toate locurile publice

„Ofițerii noștri de poliție lucrează neobosit pentru a ne ține în siguranță. Nu numai că ei continuă să rețină infractorii de pe străzile noastre, dar joacă și un rol crucial în controlul răspândirii virusului”, a spus ministrul de Interne.

„Aplicarea acestor reguli salvează vieți. Ofițerii vor continua să interacționeze cu publicul din toată țara și nu vor ezita să ia măsuri atunci când este necesar”, a continuat Patel.

Noua orientare a Consiliului șefilor din Poliția Națională, emisă miercuri, menționează: „Ofițerii ar trebui să continue să oprească membrii publicului și să le explice schimbările. Dacă este necesar, ar trebui să ofere încurajări pentru a se conforma. Cu toate acestea, dacă individul sau grupul nu răspunde în mod adecvat, atunci aplicarea amenzilor poate urma fără încercări repetate de a încuraja oamenii să respecte legea.”

„Dacă ar fi fost un om înarmat care a ucis 1.000 de oameni liber prin țară și Guvernul ar spune „rămâneți acasă”, toată lumea ar spune :„OK o să fac asta, nu voi merge la o cafea cu niște prieteni și nu mă voi plimba prin parc”, a spus un polițist.

„Această abordare continuă în această etapă periculoasă a pandemiei. Nu există o regulă specifică cu privire la numărul de avertismente pe care ar trebui să le dea ofițerii – ofițerii continuă să-și folosească judecata”, a declarat un șef de poliție.
Ministrul Sănătății din Marea Britanie, veste bombă: „Vaccinul anti-COVID va trebui făcut anual”

Anglia: S-au deschis centrele de vaccinare în masă. 2 milioane de oameni au fost deja vaccinați