in

Revenirea la normal din iunie ar putea fi amânată în Anglia. Varianta indiană a COVID se răspândește rapid.

Cu toate că azi, 17 mai, a avut loc o nouă etapă a relaxării, premierul Boris Johnson a cerut o „doză mare de precauție”, pe măsură ce socializarea și contactele fizice se reiau, pe fundalul îngrijorărilor legate de varianta indiană a coronavirusului.

Restricțiile se relaxează pe fondul solicitărilor de prudență din partea oamenilor de știință, care avertizează asupra unui „moment periculos”, varianta indiană fiind temută să fie cu până la 50% mai transmisibilă decât tulpina Kent, scrie The Independent.

Astfel că există temeri din ce în ce mai mari că răspândirea variantei Covid-19 din India ar putea întârzia sfârșitul lockdown-ului, luna viitoare, și revenirea pe deplin la normalitate.

Îngrijorarea în Marea Britanie. Tulpina indiană se răspândește rapid în ciuda numărului mare de vaccinări

Un ministru a declarat pentru site-ul Politico că cei care refuză să se vaccineze sunt „principala amenințare” la eliminarea completă a restricțiilor, pe 21 iunie.

El a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4: „Cred că este rezonabil să fim sensibili când știm unde are loc infectarea, mai ales în interior, mai ales la adunări mai mari în interior, cu o mulțime de oameni diferiți … și aș restricționa acest lucru doar la moment personal.”


Prof. Farrar a adăugat: „Nu cred că este nerezonabil să ridicăm restricțiile – trebuie să le ridicăm la un moment dat, suntem în lockdown acum de foarte mult timp”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
O vedetă din România s-a făcut agent imobiliar la Londra. A plecat din cauza măsurilor din țară: „Își băteau joc de copiii noștri”

Cetățenii UE, traumatizați de regimul ostil al Marii Britanii. Nepoata unui rezident, săltată din aeroport și dusă la un centru de detenție