in

Ridicarea tuturor restricțiilor din Anglia ar putea fi amânată. Boris Johnson: „Este posibil să trebuiască să așteptăm”

Planul de a ridica toate restricțiile de luna viitoare este pus în îndoială, după ce o creștere a cazurilor și a internărilor în spitale l-au determinat pe Boris Johnson să avertizeze că „ar putea fi nevoie să aștepte”.

Infectările și internările au crescut cu 20% de la o săptămână la alta, varianta indiană a coronavirusului fiind acum dominantă în Anglia și reprezentând până la 75% din noile cazuri, arată The Independent.

Dr. Jenny Harries, șefa Agenției britanice pentru securitatea sănătății, a descris imaginea ca fiind „destul de îngrijorătoare” și a fost de acord că al patrulea și ultimul pas al foii de parcurs a guvernului „atârnă în balanță”.

Primul ministru, aflat în vizită la un spital, a susținut că nu există nimic „în prezent în date” care să sugereze că data cheie din 21 iunie ar trebui abandonată, dar a recunoscut: „S-ar putea să trebuiască să așteptăm”.

Marea Britanie a intrat din nou pe lista galbenă a României. Cei care merg în țară trebuie să prezinte un test PCR negativ sau stau în carantină

Ministrul Sănătății a spus că este „prea devreme pentru a se pronunța” dacă următoarea etapă a foii de parcurs va continua așa cum a fost planificat, pe 21 iunie, pe fondul răspândirii variantei Covid detectată pentru prima dată în India.


Ravi Gupta, un expert în microbiologie clinică de la Universitatea din Cambridge, a avertizat că prevalența variantei indiene reprezintă un „risc major” pentru alte țări europene, mai degrabă decât „invers”.

Bolton, Bedford și Blackburn continuă să fie punctele fierbinți pentru varianta indiană, dar alte șapte zone ale Angliei au acum peste 100 de cazuri confirmate.

Profesorul John Edmunds, din comitetul consultativ SAGE, a declarat că redeschiderea completă pe 21 iunie nu ar trebui să continue: „Nu. În acest moment pare cam riscant. ”

Cele mai recente statistici oficiale arată că:

* Infectările COVID sunt în creștere cu 20,5% de la o săptămână la alta – cu 3.542 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

* Spitalizările au înregistrat o creștere similară de 19,9% – cu 826 de internări în ultimele 7 zile.

* Varianta indiană este acum dominantă – reprezentând până la 75% din cazurile noi, a spus ministrul Hancock.

* Cazurile infectărilor cu tulpina indiană s-au dublat în decurs de o săptămână – până la 6.959 cazuri până la 26 mai, o creștere de 3.535 față de cifrele din săptămâna precedentă.

* Decesele au crescut săptămânal cu 14% – inversând tendința recentă de scădere, deși totalul săptămânii trecute este încă relativ scăzut, de 57.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]
Româncă trimisă înapoi din aeroport după ce i s-a refuzat intrarea în Regatul Unit. Ce a putut să declare la vamă

Londra, orașul crimei. Copii de 10-11 ani, înarmați cu cuțite și cu săbii camuflate în pantaloni