in

Situație gravă în Marea Britanie: Din ce în ce mai mulți vaccinați se infectează zilnic cu COVID

Situația se agravează pe zi ce trece în Marea Britanie, conform ultimelor informații oficiale care relevă faptul că țara ar putea fi la începutul valului patru al pandemiei, după ce sute de oameni vaccinați ajung să se infecteze zilnic cu coronavirus.

În Marea Britanie, 400 de persoane imunizate se infectează zilnic. Fostul consilier științific guvernamental din Marea Britanie, Sir David King, a declarat că un nou val este pe cale să înceapă, iar „dovezile” sunt vizibile deja în Anglia.

În prezent, Marea Britanie are aproximativ 41% din populație vaccinată, predominant cu vaccinul AstraZeneca. Cu toate acestea, Sir David King, spune că un nou val al pandemiei este pe cale să înceapă.

„În Marea Britanie se înregistrează aproximativ 5.300 de cazuri noi de coronavirus pe zi, cu 2.000 mai mult decât săptămâna trecută. Am discutat despre un al treilea val de coronavirus și sunt de părere că nu trebuie să mai așteptăm. Ultimele cifre sunt dovada apariției unui nou val epidemic”, a declarat doctorul Sir David pentru Sky News.

Totuși, specialistul subliniază faptul că 1 din 25 de oameni infectați aveau ambele doze de vaccin făcute. Concret, aproximativ 400 de britanici vaccinați se infectează zilnic.

Ministerul de Externe britanic, cele mai recente sfaturi de călătorie în România. Lista completă a centrelor de testare agreate de Guvernul Regatului Unit


„Știm că oricine este vaccinat (cu două doze) este relativ sigur împotriva virusului. Dar să nu uităm că unul din 25 de cazuri noi sunt persoane care au fost vaccinate complet – asta înseamnă că 400 de cazuri noi pe zi sunt persoane care s-au vaccinat cu ambele doze.”, a mai transmis Sir David King cu îngrijorare.

Mai mult, acesta susține că situația nu este „stabilă”, ci într-o „continuă creștere”. În același timp, reputatul doctor mai spune că Marea Britanie n-ar trebui să iasă din lockdown pe 21 iunie, deoarece situația s-ar putea complica în următoarea perioadă din cauza noului val care dă semne că ar putea să apară în curând.

Întrebat cât ar mai trebui prelungită aceasta, nu a putut da un răspuns clar, ci „câteva săptămâni”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 3.1]
Ambasadorul Marii Britanii în Spania pune bomboana pe coliva turismului: „Este improbabil înainte de august”

Marea Britanie: Testat pozitiv pentru COVID, un român pleacă după trei zile din carantină și se urcă beat la volan