in

Spania interzice în continuare intrarea în țară a persoanelor care sosesc din Marea Britanie

Guvernul spaniol a anunțat marți, 12 ianuarie, că va extinde cu încă două săptămâni restricțiile pentru călătorii care sosesc din Marea Britanie cu avionul și pe mare, din cauza “incertitudinilor” persistente cu privire la tulpina britanică a noului coronavirus, informează AFP.

Ca excepție, este permisă intrarea în țară din Regatul Unit doar a persoanelor care locuiesc în Spania și Andorra. Măsura se aplică până pe 2 februarie, a declarat guvernul de la Madrid într-un comunicat.

Spania a decis, ca multe alte țări europene, să aplice aceste restricții la sfârșitul lunii decembrie, ca răspuns la temerile ridicate de descoperirea unei tulpini mai contagioase a virusului în Regatul Unit. Măsura urma să dureze doar două săptămâni, dar este extinsă acum pentru prima dată.

Primele consecințe ale Brexitului pentru călătorii, britanici RESPINȘI la granițe în Spania și Olanda

Potrivit comunicatului de presă, rămân „unele incertitudini” cu privire la amploarea răspândirii noii tulpini a SARS-CoV-2, ceea ce justifică prelungirea restricțiilor.

„Situația epidemiologică a continuat să se înrăutățească în Regatul Unit”, în timp ce în Spania cazurile „legate de această nouă tulpină” erau în creștere, a continuat guvernul.


În total, aproximativ 70 de cazuri de infectare cu noua tulpină au fost înregistrate până în prezent în Spania, potrivit ultimelor cifre publicate de Ministerul Sănătății.
Medic român din Londra: „Sunt forme de COVID-19 foarte atipice. Am avut impresia că suntem într-un război”

Boris Johnson: „Noul lockdown funcționează”