in

Studiu: Jumătate dintre britanicii care au avut simptome de COVID-19 s-ar putea să nu fi fost bolnavi

Studiu: Jumătate dintre britanicii care au avut simptome de COVID-19 s-ar putea să nu fi fost bolnavi

Un studiu efectuat în Marea Britanie arată că jumătate dintre britanicii cu simptome de COVID-19, cum ar fi febra și tusea persistentă, ar putea să nu fi fost, de fapt, bolnavi.

Cercetătorii Autorității pentru Sănătatea Publică din Anglia (PHE) au avut în vedere 1.000 de lucrători esențiali care credeau că s-au recuperat după Covid-19, în timpul verii, după ce au suferit cele mai frecvente simptome ale bolii.


Cu toate acestea, la 49% dintre participanți testele pentru anticorpi care arată dacă o persoană a fost bolnavă, au fost negative.

Poate fi o subestimare a numărului celor care au fost de fapt infectați, deoarece există și alte părți ale sistemului imunitar care luptă împotriva virusului – cum ar fi celulele T – care nu sunt detectabile cu ajutorul testelor.

Majoritatea oamenilor au răspuns la anticorpi. Dar aceștia scad în timp, ceea ce ar putea însemna că la un moment dat s-ar putea să nu mai apară în teste.

Concluziile sugerează că o mare parte din persoanele care solicită un test nu au efectiv boala, ceea ce ar putea cauza probleme pentru lunile de iarnă, când răcelile obișnuite devin mai frecvente, arată Daily Mail.

„COVID-ul lung”, o formă înspăimântătoare a bolii care a schimbat lumea. Ce simptome acuză cei infectați

În ciuda acestui fapt, șefii de sănătate au subliniat că oamenii ar trebui să se prezinte în continuare dacă au simptome de COVID-19.

Ranya Mulchandani, un epidemiolog de teren la PHE și autorul principal al studiului, a declarat: „În cursul acestui studiu, am testat puțin sub o mie de oameni care au crezut că au avut Covid-19 pe baza simptomelor. Am constatat că pentru jumătate dintre aceștia nu erau dovezi că ar fi avut infecția, prezența anticorpilor fiind negativă. Acest lucru a fost valabil și pentru un număr substanțial de lucrători din domeniul sănătății. Deși aceste constatări sunt încă supuse evaluării, este posibil ca un număr mare de oameni din populația generală să creadă în mod incorect că au avut deja Covid-19.”

„Este crucial ca oamenii să nu se mulțumească și să continue să respecte sfaturile guvernamentale de sănătate, inclusiv distanțarea socială și igiena bună a mâinilor, chiar dacă cred că au fost infectate în trecut”, a mai spus epidemiologul.

Mai mult decât atât, din totalul celor testați pozitiv pentru anticorpi la COVID-19, doar 68% au raportat simptome, ceea ce înseamnă că 32% au fost, practic, asimptomatici.Noi măsuri COVID-19 în Marea Britanie. Muncitorii și lucrătorii independenți vor primi în continuare bani. Durata de rambursare a împrumuturilor, extinsă

Noi măsuri COVID-19 în Marea Britanie. Muncitorii și lucrătorii independenți vor primi în continuare bani. Durata de rambursare a împrumuturilor, extinsă

Londra: Polițist împușcat mortal chiar în secția de poliție. Suspectul a vrut să se sinucidă