in

Urgie în Marea Britanie. Peste 1300 de decese provocate de COVID-19. Este alertă maximă!

Focarul de coronavirus este în creștere în Marea Britanie, în ciuda măsurilor luate de guvern și a campaniei de vaccinare demarate în ultimele săptămâni.

Numărul zilnic al deceselor din Marea Britanie a ajuns la 1325, un record negru al înregistrărilor de la începutul pandemiei și până acum.

De asemenea, au fost înregistrate alte 68.000 de noi cazuri de coronavirus, specialiștii stimând că circa 150.000 de oameni se infectează în fiecare zi.

„Fiecare viață pierdută din cauza acestui virus este o tragedie, dar, din păcate, ne putem aștepta ca numărul morților să crească în continuare, până când vom opri răspândirea”, a declarat dr. William Welfare, director pe probleme de Covid-19 la Public Health England.

Aproximativ una din trei persoane care au coronavirus nu au simptome și l-ar putea răspândi fără să-și dea seama. Pentru a-i proteja pe cei dragi este esențial să rămânem cu acasă, acolo unde este posibil. Acest lucru va reduce noile infecții, va ușura presiunea asupra NHS și va salva vieți, scrie Daily Mail.

LOCKDOWN: Poliția face razii la metroul din Londra și în parcuri. Se dau amenzi pe loc, fără avertisment

Mai mult, un specialist guvernamental care a dorit să rămână anonim, a declarat pentru MailOnline.

Experții mai spun însă că impactul restricțiilor nu este vizibil, deoarece cele mai recente calcule se bazează pe datele culese până pe 4 ianuarie.

Ei adaugă că ar putea dura cel puțin două săptămâni pentru ca efectul asupra transmiterii să devină vizibil.

Specialiștii mai susțin că al treilea lockdown din Anglia va trimite numărul zilnic de infecții într-o spirală descendentă, deoarece limitează interacțiunea socială.

Ca rezultat inevitabil al creșterii cazurilor, numărul pacienților din spitale este de peste 30.000, mai mare ca niciodată.

Anglia se află acum în cea mai dură și mai lungă blocare de primăvara trecută și s-ar putea să nu iasă din ea până când nu vor fi vaccinate cele mai vulnerabile grupuri.
Femeie de 92 de ani, păcălită că va fi vaccinată anti-COVID. A fost injectată cu un vaccin fals

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, veste bombă: „Vaccinul anti-COVID va trebui făcut anual”