Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford, aprobat în Marea Britanie

Vaccinul anti-COVID realizat de Universitatea Oxford a fost aprobat pentru a fi folosit în Marea Britanie, potrivit BBC.

Aprobarea vaccinului Oxford-AstraZeneca reprezintă un moment important care va lărgi campania de imunizare în Regatul Unit.

Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze, suficient pentru a vaccina 50 de milioane de persoane.

Acesta este al doilea vaccin aprobat în Marea Britanie, după ce, la începutul lunii decembrie, vaccinul anti-Covid Pfizer-BioNTech a primit undă verde.

La sfârșitul lunii noiembrie, Universitatea Oxford anunța că vaccinul are o eficiență de doar 70%. Cu toate acestea, este mult mai ieftin și mai ușor de depozitat și de transportat decât cele dezvoltate de Pfizer și Moderna.

Vaccinarea a două milioane de persoane pe săptămână ar salva Marea Britanie de un al treilea val al pandemiei

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a salutat aprobarea vaccinului Universității Oxford și AstraZeneca, spunând că Marea Britanie ieși astfel din criza coronavirusului până în primăvară – dar a semnalat, de asemenea, că milioane de oameni trebuie să respecte restricțiile de Nivelul 4.

După ce în Marea Britanie s-a înregistrat un record de 50.000 de cazuri zilnice, ministrul a insistat că lansarea rapidă a vaccinului oferă „încredere ridicată” în care pandemia va trece în câteva luni, scrie Daily Mail.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de vaccin care urmează să sosească în aceste zile, iar vaccinarea va începe de luni, 4 ianuarie.

Sunt necesare două doze pentru a se obține protecție pe termen lung, dar Hancock a dezvăluit este recomandabil ca decalajul dintre prima și a doua fază să fie de 12 săptămâni .

Aceeași regulă se va aplica și pentru vaccinul Pfizer, deja aprobat la începutul lunii decembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crăciun însângerat în Londra. Copil de 4 ani, omorât de mama sa

Gerul și zăpada aruncă Marea Britanie în haos. Un val de frig arctic coboară temperaturile sub -10 grade C