in

Vaccinul anti-COVID din Marea Britanie nu va fi pentru toată lumea. Cine va beneficia de el

Programul de vaccinare anti-Covid-19 din Regatul Unit va viza persoanele în vârstă și cele cu profesii cu risc de infectare, dar nu întreaga populație, a declarat responsabilul cu vaccinarea din guvernul britanic.

Numită de guvern în primăvară în funcția de președinte al grupului de lucru pentru vaccinarea împotriva coronavirusului, Kate Bingham a declarat pentru Financial Times că o vaccinare generală a populației „nu se va întâmpla”. 

Unul din cinci adulți din Marea Britanie refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

„Trebuie să-i vaccinăm pe toți cei cu risc” , a explicat ea într-un interviu, pe 4 octombrie, potrivit Le Figaro, citat de Digi24.

„Vorbim despre timpul necesar vaccinării întregii populații”, dar acest lucru este greșit. Nu va exista vaccinare pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani. Va fi un vaccin numai pentru adulți, pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani, în special pentru personalul medical, personalul căminelor și persoanele mai vulnerabile, ” a spus ea.

Guvernul britanic a comandat deja zeci de milioane de doze de vaccinuri din diferitele programe în curs de desfășurare, inclusiv cel condus de Universitatea din Oxford şi AstraZeneca, fără să știe dacă vor avea succes.


Regatul Unit a trecut duminică pragul de 500.000 de cazuri și a înregistrat peste 42.000 de decese. La fel ca alte țări europene, Regatul se confruntă cu o reapariție a cazurilor care a determinat autoritățile să impună noi restricții, ceea ce face ca așteptările pentru un vaccin să fie și mai mari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Lui Boris Johnson nu îi pasă de tratatul cu UE: „Putem să trăim foarte bine și fără un acord”

Lui Boris Johnson nu îi pasă de tratatul cu UE: „Putem să trăim foarte bine și fără un acord”

Vine factura COVID! Urmează majorarea taxelor în Marea Britanie. Sunak: „Trebuie să echilibrăm balanța”