in

Vaccinurile au o eficiență redusă asupra variantei DELTA a COVID

Varianta Delta a coronavirusului, originară din India, dublează riscul spitalizărilor și are rezistență sporită în fața unor vaccinuri împotriva Covid-19, conform unui studiu publicat în revista medicală britanică The Lancet.

La studiu, realizat în perioada 1 aprilie – 6 iunie 2021, în Scoția, au participat persoane confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și internate în următoarele două săptămâni de la primirea rezultatului pozitiv. În acest studiu au fost incluse, de asemenea, persoane care au fost confirmate pozitiv la 2-3 zile după internare.

Cercetătorii au concluzionat că varianta Delta aproape a dublat numărul persoanelor internate în spitale, afectând îndeosebi persoanele care sufereau de comorbidități.

De asemenea, studiul susține că vaccinurile prezente pe piață ar avea o eficacitate mai scăzută în fața noii variante de virus. Astfel, după administrarea a două doze de vaccin, protecția oferită de Pfizer-BioNTech scade de la 92%, la doar 79%, în cazul infectării cu varianta din India. Pentru Astra-Zeneca, acest procent scade de la 73%, la doar 60%, în urma distribuirii a două doze.

40.000 de morți de COVID preconizați pentru această vară. Boris Johnson: „Este momentul să călcăm frâna”

Noile rezultate vin în condițiile în care Marea Britanie a prelungit cu încă 4 săptămâni menținerea unor restricții, anulând ridicarea acestora, inițial programată pe 21 iunie.


Aproximativ 90% din cazurile noi înregistrate sunt cu varianta Delta, conform The Guardian, citat de Radio Europa Liberă.

O campanie mult mai amplă de vaccinare poate preveni răspândirea atât a noii variante de coronavirus, cât și a celorlalte tulpini. Într-un mesaj postat pe Twitter, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că, la momentul actual, campania de vaccinare se mișcă mai încet decât răspândirea virusului.

„Ca să învingem pandemia, obiectivul nostru comun este să vaccinăm cel puțin 70% din populația lumii până la următorul summit G7”, a declarat acesta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Marea Britanie, lovită de furtuni cu fulgere, grindină și ploi torențiale. Vezi unde vor lovi și când

Zeci de mii de copii din UE, în pericol să nu primească rezidență în Marea Britanie. TOȚI cetățenii UE, inclusiv copiii de toate vârstele, trebuie să aplice până la 30 iunie