in

Varianta africană a COVID-19 se răspândește în Londra. Capitala britanică ar putea intra din nou în lockdown

Londra ar putea să facă față unor noi restricții dacă nu se va reuși oprirea răspândirea variantei sud-africane a COVID-19, arată un consilier științific guvernamental.

Profesorul John Edmunds, epidemiolog la London School of Hygiene and Tropical Medicine, spune că nu este clar dacă testarea în masă va funcționa, deoarece mai multe cazuri de tulpină extrem de infecțioasă se găsesc în întreaga capitală.

Peste jumătate de milion de adulți care locuiesc în Lambeth, Wandsworth, Southwark și Barnet au primit teste.

Profesorul Edmunds a spus la o emisiune de la ITV, potrivit Metro: „Ceea ce avem în sudul Londrei este un exemplu de ceea ce vom vedea în lunile următoare, întrucât ne străduim din răsputeri să menținem varianta respectivă sau la un nivel cât mai scăzut”.

„Va trebui să o evaluăm foarte atent, apoi este posibil să trebuiască să impunem restricții locale și nimeni nu vrea așa ceva. De aceea este foarte important să folosim acest sistem de testare în masă, cât de mult putem, și sperăm că va fi suficient pentru a putea menține cazurile la un nivel scăzut.”

Testare în masă în Anglia, pentru depistarea persoanelor infectate cu varianta sud-africană a coronavirusului


Oamenii de știință consideră că „marea majoritate” a populației va trebui imunizată pentru a „păstra un control asupra acestei epidemii mai mult sau mai puțin permanent”.

Edmunds a adăugat că acest lucru va dura ‘mult timp’. Comentariile sale vin în timp ce profesorul Christina Pagel, directorul Unității de cercetare operațională clinică a UCL și membru al grupului SAGE, spune că oamenii din Londra s-ar putea confrunta cu un lockdown mai lung decât alții.

Ea a declarat pentru The Guardian: „Varianta sud-africană pare concentrată în Londra și ar avea sens să menținem restricțiile mai mult timp în Londra”.

Acest lucru ar funcționa, a spus ea, dacă restricțiile ar fi la nivelul întregului oraș, deoarece „nu este fezabil” să fie introduse doar în anumite cartiere.

Aproximativ 44 de cazuri confirmate ale variantei din Africa de Sud au fost găsite la Lambeth și Wandsworth, cu alte 30 de cazuri probabile.

De asemenea, au fost efectuate teste suplimentare în Southwark, după ce a fost descoperit un caz. Cazul din Barnet a fost izolat, iar contactele persoanei urmărite, a declarat Ministerul Sănătății.

Oamenii de știință se tem că mutația ar putea fi mai rezistentă la vaccinuri – dar produsele Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech și Moderna, utilizate în prezent în Marea Britanie, sunt considerate a oferi în continuare protecție împotriva bolilor severe.
Funeraliile Prințului Philip: Membrii familiei regale nu vor purta uniforme militare la înmormântare

Liderii UE amână votarea Acordului post-Brexit cu Marea Britanie