in

Varianta indiană a COVID-19 domină Marea Britanie. Numărul infectărilor s-a dublat, internările în spitale au crescut cu 40%

Varianta COVID din India reprezintă 91% din toate cazurile din Marea Britanie, a avertizat astăzi, 10 iunie, ministrul Sănătății, Matt Hancock.

Datele publicate de Public Health England arată că numărul cazurilor crește în toate zonele din Anglia. În Halton din Cheshire focarele s-au mărit de patru ori, ajungând la  43,27 de cazuri la 100.000 de persoane.

Marea Britanie a înregistrat astăzi alte 7.393 de cazuri, pe măsură ce curba continuă să crească, cifra fiind mai mare cu 40% față de cea publicată joia trecută.

De asemenea, datele separate ale unui studiu de urmărire a simptomelor au arătat că numărul britanicilor care se îmbolnăvesc de Covid s-a dublat într-o săptămână. Se estimează că 11.908 de persoane din Marea Britanie au contractat virusul în fiecare zi, în săptămâna care s-a încheiat pe 5 iunie, în creștere cu 109%, față săptămâna precedentă, scrie Daily Mail.

Cazurile de infectare cu varianta indiană s-au dublat în Londra. Se fac teste în patru cartiere, două dintre ele pline de români

Cercetătorii spun că este „clar” că epidemia crește doar la persoanele nevaccinate și la adulții cărora li s-a administrat o singură doză de vaccin. Aceștia au mai arătat că zona Stirling în Scoția este actualul punct fierbinte al Regatului Unit. Alte zone afectate grav sunt în jurul orașului Manchester, unde se știe că varianta indiană este abundentă.


Cifrele Ministerului Sănătății arată că internările în spitale au crescut cu aproximativ 40%, în ultimele șapte zile, 153 de pacienți infectați având nevoie de îngrijire pe 6 iunie, comparativ cu 110 din săptămâna precedentă. De asemenea, joi, 10 iunie, s-au înregistrat 18 decese.

Cifrele îngrijorătoare cresc temerile tot mai mari cu privire la relaxarea finală planificată pentru Anglia,  pe 21 iunie. Dr. Jennie Harries, șef executiv al Agenției pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a declarat că țara nu merge în „direcția corectă” și că Ziua Libertății se află pe ‘muchie de cuțit’.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2.3]
Încă boală extrem de periculoasă a ajuns în Marea Britanie. S-au semnalat deja infecții cu variola maimuței, anunță ministrul Sănătății

România a publicat noile liste ale țărilor cu risc epidemiologic. Ce se întâmplă cu Marea Britanie