in

Varianta Kent a coronavirusului „va deveni tulpina dominantă la nivel global”

Directorul programului de supraveghere genetică din Marea Britanie a declarat că varianta Kent a coronavirusului, apărută pentru prima dată în Marea Britanie, va „mătura lumea”.

Varianta a fost detectată în toată Marea Britanie, dar și în peste 50 de țări și „va mătura lumea, după toate probabilitățile”, a declarat pentru podcastul Newscast al BBC, profesorul Sharon Peacock de la Covid-19 Genomics UK (Cog-UK) Consortium.

Noua variantă a făcut inițial ca Londra și părți din sudul și estul Angliei să fie puse sub restricții dure, de nivel 4, înainte de Crăciun, înainte de impunerea unui lockdown total în Anglia, scrie Huffington Post.

Vaccinul Oxford, eficient și împotriva tulpinii Kent a coronavirusului

Analiza variantei, cunoscută sub numele de B117, sugerează că este cu până la 70% mai transmisibilă decât tulpina anterioară care era dominantă în Marea Britanie.

Oamenii de știință au avertizat în repetate rânduri că vaccinurile Covid-19 existente ar putea fi mai puțin eficiente față de noile mutații ale virusului, dar dezvoltatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca spun că acesta oferă încă o bună protecție împotriva variantei Kent.


Nu este clar cum va reacționa vaccinul la alte diferite mutații, dar oamenii de știință au spus că o versiune modificată, concepută pentru a combate alte variante, ar putea fi lansată din toamnă.

Peacock, profesor de sănătate publică și microbiologie la Universitatea din Cambridge, a declarat că transmisibilitatea ar putea provoca dificultăți oamenilor de știință pentru anii următori.

Un studiu a sugerat că persoanele infectate cu varianta din Marea Britanie sunt mai puțin susceptibile de a raporta pierderea gustului și a mirosului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Marea Britanie: Cea mai RECE noapte din ultimii 25 de ani. S-au înregistrat -22,9 grade Celsius. Rămân în vigoare avertizările de cod galben

Marea Britanie este pe cale să iasă din lockdown mai devreme decât se preconizase