in

Nicolae Stanciu, cel mai scump jucător vândut vreodată de un club din România

FC Steaua Bucureşti a anunţat că a ajuns la un acord cu RSC Anderlecht Bruxelles pentru transferul lui Nicolae Stanciu, iar cel de-al doilea căpitan al Stelei va semna un contract valabil pe cinci sezoane.

Transferul este unul record pentru fotbalul românesc, jucătorul fiind vândut grupării belgiene pentru suma de 9,8 milioane de euro.

În capitala Belgiei, Stanciu se va reîntâlni cu Alexandru Chipciu, jucător transferat de Anderlecht în urmă cu aproape două luni tot de la Steaua.

Pe site-ul oficial al Stelei a fost publicat următorul mesaj:

“Clubul nostru îi mulţumeşte lui Nicolae pentru contribuţia extraordinară avută la performanţele clubului din cei trei ani petrecuţi la Steaua şi îi urează să aibă parte de cât mai multe succese la nouă să echipa!

Nicolae Claudiu Stanciu, născut pe 7 mai 1993, este una dintre marile promisiuni ale fotbalului românesc, fiind transferat de către Steaua în vara lui 2013. Până să ajungă la echipa noastră, adunase 52 de partide 2 goluri în Liga 1, precum şi 4 partide în cupele europene, cu FC Vaslui. În tricoul Stelei, însă, Nicolae şi-a început ascensiunea fulminantă, fiind unul dintre oamenii decisivi în calificarea echipei în grupele UEFA Champions League încă din primul an. A cucerit 2 titluri de campion al României, o Cupă a României, o Super Cupă a României şi 2 Cupe ale Ligii, pe ultima dintre acestea primind-o în calitate de căpitan. De asemenea, a fost omul cheie pentru Steaua la meciurile de calificare în play-off-ul UEFA Champions League din acest an, înscriind toate cele 3 goluri împotriva celor de la Sparta Praga. A evoluat, pentru roş-albaştri, în 136 de partide oficiale, reuşind să înscrie de 33 de ori şi oferind 25 de pase de gol în toate competiţiile. A debutat la echipa naţională a României în primăvara lui 2016, reuşind să înscrie chiar în prima sa partidă, împotriva Lituaniei. A fost unul dintre «tricolorii» de baza la EURO 2016, adunând, până în prezent, 7 partide şi 4 goluri pentru România.”



Foto: digisport.ro

CITITI MAI MULT:

Două echipe din Anglia, adversare pentru Steaua şi Astra în cupele europene

Florin Andone s-a transferat la Deportivo La Coruna. Echipa a plătit o sumă record pentru atacantul român

Lionel Messi, condamnare de 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală

Florin Gardoș a început pregătirea cu Southampton. ”Îmi e dor să joc fotbal, sper sa fiu ok acum”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prioritatea „aleșilor diasporei”: traficul de influență. Consiliul Diasporei, o nouă instituție coruptă, născută în România

Emanuel, un băiețel de 11 ani, printre românii care au murit la cutremur în Italia